ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Toν έντονο προβληματισμό του εκφράζει ο Αλέξης Χαρίτσης βουλευτής Μεσσηνίας ενόψει και της σύσκεψης εργασίας απόψε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τους εμπορικούς συλλόγους της Μεσσηνίας και τον σύλλογο καταστημάτων εστίασης Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του «οι επαγγελματίες εκφράζουν την αγωνία τους. Μετά και τα νέα περιοριστικά μέτρα οι επόμενοι μήνες προμηνύονται εξαιρετικά δύσκολοι. Κατέθεσα ερώτηση που συνυπογράφεται από 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που απειλούνται πια με λουκέτο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μετακυλύει τις ευθύνες της και το πολιτικό κόστος σε επιχειρήσεις που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους».

Όπως σημειώνει ο Αλέξης Χαρίτσης, Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, «υπάρχει μεγάλη ανάγκη για στήριξη την ώρα που οι Επιστρεπτέες έχουν ήδη αναλωθεί για τις τρέχουσες υποχρεώσεις, η πληρωμή τους επίκειται και οι λογαριασμοί τρέχουν. Επιπρόσθετα, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις εκρηκτικές ανατιμήσεις, ειδικά στην ενέργεια». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου, ειδικά στην ενέργεια, στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ενεργοβόρου βιομηχανίας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα. «Πρόταση που καταθέσαμε στη Βουλή ως πρόταση νόμου και η κυβέρνηση την απέρριψε»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις