ΜΥΣΤΡΑΣ. Ένα σημαντικό έργο προστασίας του Αρχαιολογικού χώρου του Μυστρά θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα με σημαντική χρηματοδότηση 4,2 εκ.€. Πρόκειται για την θωράκιση του Αρχαιολογικού χώρου του Μυστρά από την απειλή πυρκαγιών. Την ένταξη του έργου υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Λάκωνας στην καταγωγή, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Τα τελευταία χρόνια δύο φορές μέσα στο Κάστρο του Μυστρά και αρκετές πέριξ αυτού έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές ενώ πρόσφατες είναι αυτές σε Μυκήνες και Ολυμπία που απείλησαν την πολιτισμική μας κληρονομιά. Η θωράκιση του Αρχαιολογικού Κάστρου του Μυστρά σηματοδοτεί και τη σημασία που δίνει τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο κ. Σκυλακάκης στην ανάδειξή του σε ένα ασφαλή προορισμό, κιβωτό της ιστορίας και της παράδοσης.

Ο υπουργός δήλωσε σχετικά: «Υπέγραψα την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του έργου «Πυρόσβεση Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά», ύψους 4,2 εκατ. ευρώ. Με αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Λακωνία, θωρακίζουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας».

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης είναι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, υπεύθυνος για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης στην κυβέρνηση και κατάγεται από την Μάνη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις