ΕΛΛΑΔΑ. Με επιστολή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης, ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς Νότη Μηταράκη και Κωστή Χατζηδάκη την ένταξη του εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες που προσλαμβάνουν μεταποιητικές και αγροτικές επιχειρήσεις της χώρας, «…σε ένα σύστημα ταχύρρυθμης έγκρισης παραμονής στη χώρα για λόγους εργασίας».

  • «Δύσκολες και χρονοβόρες οι τωρινές διαδικασίες»

Όπως υπογραμμίζει, «…οι διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν για τη νόμιμη εγκατάσταση αυτών στη χώρα μας είναι δύσκολες και χρονοβόρες…».

Η επιστολή

«Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Στο Επιμελητήριό μας έχουν κατατεθεί πολλάκις τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεταποιητικές και αγροτικές επιχειρήσεις στην εύρεση ανειδίκευτου αλλά και ειδικευμένου προσωπικού. Για τις εν λόγω εργασίες στις πλείστες των περιπτώσεων προσλαμβάνεται προσωπικό από τρίτες χώρες. Οι διαδικασίες όμως που πρέπει να τηρηθούν για τη νόμιμη εγκατάσταση αυτών στη χώρα μας είναι δύσκολες και χρονοβόρες.

Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας καταθέσουμε το αίτημα το εργατικό δυναμικό που θα αιτούνται οι επιχειρήσεις, οι οποίες και θα το απασχολούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να εντάσσεται σε ένα σύστημα ταχύρρυθμης έγκρισης παραμονής στη χώρα για λόγους εργασίας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την διερεύνηση αυτής της δυνατότητας και την ανεύρεση ενός τρόπου επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζει πληθώρα επιχειρήσεων.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις