ΕΛΛΑΔΑ. Οι υψηλές αποδόσεις, η αυξανόμενη ζήτηση για ελληνικά ακίνητα αλλά και οι χαμηλές αξίες σε σύγκριση με άλλες, ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές αγορές έχει φέρει σημαντική αύξηση των αναζητήσεων στο ελληνικό real estate από υποψηφίους Γερμανούς αγοραστές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα ακίνητο στη χώρα μας.

Τα στοιχεία παραθέτει η FERIMMO, η διαδικτυακή πλατφόρμα με επικεφαλής τον Μάριο Χριστοδούλου, η οποία προωθεί και προβάλλει αποκλειστικά ελληνικά ακίνητα στη γερμανική αγορά. Σύμφωνα με τις αναζητήσεις στην πλατφόρμα της FERIMMO είναι ιδιαίτερα περιζήτητα ακίνητα που κυμαίνονται σε τιμές μεταξύ 250.000 και 450.000 ευρώ.

Όσον αφορά τις προτιμώμενες περιοχές είναι οι Κυκλάδες, η Κρήτη, η Πελοπόννησος και η ευρύτερη περιοχή του Πηλίου στη Θεσσαλία. Εκτός όμως από τις κλασικές περιοχές διακοπών -με το δεδομένο ότι το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ακινήτων και ειδικά για τις εξοχικές κατοικίες αυξάνεται συνεχώς- το ενδιαφέρον βαίνει αυξανόμενο και στα αστικά κέντρα, στην Αθήνα, με επίκεντρο, όπως είναι εύλογο, την Αθηναϊκή Ριβιέρα, η οποία σταθερά είναι, μαζί με το κέντρο της πρωτεύουσας στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων από τους ξένους.

Όσον αφορά τα ακίνητα που ζητούν οι Γερμανοί, είναι κυρίως μεμονωμένες κατοικίες (ιδανικά με θέα και κήπο), σε σύγκριση με τα διαμερίσματα που είναι πιο κάτω στις προτιμήσεις των αγοραστών, με τη ζήτηση να αφορά σπίτια δύο υπνοδωματίων και πάνω, επιφάνειας 85- 90 τ.μ. κατά μέσο όρο.

Ο κ. Χριστοδούλου διαπιστώνει πλέον μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αγορές ακινήτων από τη Γερμανία με αύξηση αναζητήσεων κατά 70%, εντοπίζοντας τη βασική αιτία για το ενισχυμένο ενδιαφέρον κυρίως λόγω των -ακόμη- χαμηλών τιμών των ακινήτων στην Ελλάδα σε σύγκριση με τη γερμανική αγορά:

Οι τιμές των ελληνικών ακινήτων, ακόμη και σε παραθαλάσσιους προορισμούς, βρίσκονται μεν σε πορεία ανόδου ακολουθώντας και τη γενικότερη ευρωπαϊκή τάση που παρατηρήθηκε ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, ωστόσο είναι σαφώς πιο χαμηλές, ξεκινώντας όμως στην Ελλάδα από χαμηλότερη βάση λόγω και της δεκαετούς οικονομικής κρίσης που έχει προηγηθεί, άρα και οι μελλοντικές -τυχόν- αποδόσεις είναι υψηλότερες. Ειδική αναφορά στα ελληνικά ακίνητα είχε μόλις προ ημέρων η γνωστή εφημερίδα Handelsblatt:

«Με περισσότερες από 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο και μέση ετήσια θερμοκρασία σχεδόν 20 βαθμούς, η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών – και προσελκύει επίσης όλο και περισσότερους υποψήφιους ξένους αγοραστές ακινήτων».

Η Ferimmo είναι μία γερμανική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων στο χώρο του PropTech (Property Technology) με έδρα το Βερολίνο που προωθεί και προβάλλει την ελληνική αγορά ακινήτων στο εξωτερικό, με έμφαση κυρίως σε όλες τις γερμανόφωνες και γύρω χώρες: Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία. Μέσα από την πλατφόρμα της, προσφέρει πάνω από 35.000 ακίνητα από όλη την Ελλάδα, συνεργαζόμενη με ένα δίκτυο 150 μεσιτικών γραφείων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις