ΕΛΛΑΔΑ. «Κινούμαστε πυρετωδώς για να εξυπηρετήσουμε μία πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου από όλη τη βόρεια Ελλάδα οι οποίοι εφέτος επέλεξαν αν αναζητήσουν εγκαίρως την πασχαλινή τους απόδραση», δήλωσε ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Τσοπανάκης.

Από νωρίς οι περισσότεροι φρόντισαν να κλείσουν τον προορισμού που θέλουν να περάσουν τις πασχαλινές εορτές και αυτό φαίνεται τόσο στις πληρότητες, όσο και στα ακτοπλοϊκά. Για παράδειγμα, αν μπούμε γνωστή πλατφόρμα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ήδη το δρομολόγιο της Μεγάλης Πέμπτης 22:30 το βράδυ για Πάρο δεν έχει διαθέσιμα εισιτήρια. Ίδια εικόνα και για Σύρο. Μόνο τα πρωινά δρομολόγια έχουν εισιτήρια, το μοναδικό βραδινό είναι γεμάτο.

Ανάρπαστα και τα καταλύματα, τόσο τα Airbnb όσο και ξενοδοχεία στους δημοφιλείς προορισμούς έχουν πληρότητες από 60 έως πάνω από 90%.
Τρύπημα: Πασχαλινές πληρότητες Από 60-90%

Οι προτιμήσεις ποικίλουν και οι επιλογές πολλές, με τους εκδρομείς να δίνουν μάχη για ένα κατάλυμα σε Κέρκυρα, Πάτμο, Πάρο, Τήνο, Ναύπλιο, Πήλιο και Ναύπακτο.

Την ίδια ώρα η διαμονή στα νησιά έχει ακριβύνει με ένα δίκλινο στη Σύρο από 80 να κοστίζει 95€ και στη Νάξο από 65 ευρώ τώρα να έχει 75€. Όσο για την Μύκονο, οι πληρότητες είναι ήδη υψηλές από τώρα και οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν αναλόγως.

«Η σεζόν ξεκινάει κανονικά από νωρίς δηλαδή από τον Απρίλιο. Ιδίως από το επόμενο Σαββατοκύριακο που είναι το Πάσχα των καθολικών τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν πολύ μεγάλες πληρότητες», δήλωσε ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος σωματείου επιχειρηματιών Μυκόνου.

Χαρακτηριστικό της ζήτησης είναι πως σε δημοφιλή πλατφόρμα στην Μύκονο εμφανίζονται να είναι διαθέσιμα μετρημένα δωμάτια και μάλιστα μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα διαθέσιμα καταλύματα με τα κριτήρια που βάλαμε από 12 μειώθηκαν σε 11.

Την ανηφόρα έχουν πάρει και οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με τα εισιτήρια για Πάρο από 42 ευρώ και 50 ευρώ τώρα να είναι στα 50€, για Μύκονο πέρυσι κόστιζαν 44€ και τώρα 52€ και 84,70 με το ταχύτερο και για Σύρο από 38,50 που πλήρωνε κάποιος πέρυσι, τώρα θα δώσει 45,50 ή 67,70 με το ταχύτερο.

Σε κάθε περίπτωση οι εκδρομείς θα πρέπει να είναι αποφασισμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι κρατήσεις δείχνουν πως οι περισσότεροι είναι και με το παραπάνω.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις