ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Ως ένας από τους μεγαλύτερους αναπτυξιακούς πόλους όχι μόνο των Καλαβρύτων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, χαρακτηρίζεται το χιονοδρομικό κέντρο που εξακολουθεί να καταγράφει μεγάλη επισκεψιμότητα, αφού φέτος οι επισκέπτες των εγκαταστάσεων της δημοτικής επιχείρησης ξεπέρασαν τους 100.000. Παράλληλα, τα έργα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου, ύψους 22.630.000 ευρώ, αναμένεται να συμβάλλουν στην περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας, με ταυτόχρονα θετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της επιμήκυνσης της λειτουργίας του κέντρου εκτός χιονοδρομικής περιόδου, έχουν προγραμματιστεί δράσεις στις αρχές Ιουνίου, για τις οποίες καταγράφεται ήδη μεγάλη ανταπόκριση.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος, «η φετινή χρονιά ήταν μία περίεργη χιονοδρομική χρονιά, διότι είχαμε την καθυστέρηση κατά ένα μήνα της έναρξης λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς οι πρώτες χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν μετά τις 23 Ιανουαρίου».

«Παρ΄ όλα αυτά», σημειώνει, «ζήσαμε τον καλύτερο Φεβρουάριο στην ιστορία του χιονοδρομικού κέντρου, αφού είχαμε πάρα πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα».

Όπως λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Αλέξης Άγριος, «καταφέραμε να περιορίσουμε σε πολύ σημαντικό βαθμό τη ζημιά που προκλήθηκε από την καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας» και προσθέτει: «Έτσι λοιπόν, τα πρώτα στοιχεία από τον πρόχειρο απολογισμό δείχνουν ότι η φετινή χρονιά ήταν η δεύτερη καλύτερη χρονιά στην ιστορία της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, με τον δεύτερο μάλιστα μεγαλύτερο κύκλο εργασιών. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία, διότι σε μία δύσκολη χρονιά από πλευράς χιονοπτώσεων καταφέραμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και αυτό μπορώ να πω ότι είναι πολύ σημαντικό».

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία», όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Αλέξης Άγριος, «οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 100.000» και εξηγεί: «Τα στοιχεία συνυπολογίζονται τόσο από τα εισιτήρια που κόπηκαν στο χιονοδρομικό, αλλά και από όσους ήλθαν, για να επισκεφθούν το σαλέ, να κάνουν μία βόλτα στο βουνό αλλά και δραστηριότητες, για τις οποίες δεν απαιτείται η έκδοση εισιτηρίου».

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζει, «στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αύξηση της επισκεψιμότητας διοργανώνονταν κάθε Σαββατοκύριακο διαφορετικές δράσεις για τους επισκέπτες, όπως αθλητικές, μουσικές, αλλά παιχνίδια, τις οποίες ο κόσμος πραγματικά αγκάλιασε’».

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της επιμήκυνσης της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, ο Αλέξης Άγριος αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «προσπαθούμε να υλοποιήσουμε ιδέες με τις οποίες θα καταφέρουμε να προσελκύουμε επισκέπτες και εκτός της χειμερινής περιόδου».

«Έτσι λοιπόν», συνεχίζει, «οργανώνουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στις αρχές Ιουνίου, ένα φεστιβάλ μουσικής, το οποίο θα γίνει στη βάση του χιονοδρομικού και ήδη τα εισιτήρια κοντεύουν να εξαντληθούν».

«Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει και αυτή τη δράση, γεγονός που σημαίνει ότι θέλει το βουνό τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι», τονίζει ο Αλέξης Άγριος και συμπληρώνει: «Αυτή είναι μόνο η αρχή για τις δράσεις που θα υλοποιήσουμε εκτός χειμερινής περιόδου και ήδη η ομάδα του χιονοδρομικού εργάζεται, ώστε να υλοποιηθούν και άλλες παρόμοιες δράσεις , με στόχο πάντα, όπως προανέφερα, την επιμήκυνση της λειτουργίας του κέντρου».

Όσον αφορά τα έργα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου, ο Αλέξης Άγριος λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης, όπως και η κατάθεση των απαραίτητων τεχνικών φακέλων και πλέον αναμένονται μέσα στον Μάιο οι σχετικές αδειοδοτήσεις, οπότε ευελπιστούμε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «τα έργα δεν πρόκειται να επηρεάσουν την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, αφού οποιαδήποτε εργασία πραγματοποιηθεί θα γίνει με γνώμονα να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της χειμερινής λειτουργίας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις