ΕΛΛΑΔΑ. Μόλις 36.100 αφίξεις καταγράφηκαν στη χώρα μας από τη Ρωσία το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, δηλαδή 16,2 φορές λιγότερο έναντι των επιπέδων του 2019. Οι τουριστικές ροές από τη Ρωσία στην Ελλάδα το 2022 ήταν 3,3 φορές μειωμένες έναντι του 2021, όταν υπήρχαν ακόμη απευθείας αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Το 2019 οι Ρώσοι επισκέπτες της χώρας μας συνεισέφεραν 433 εκατ. ευρώ εισπράξεων στον Ελληνικό τουρισμό, ενώ το 2022 το ποσό αυτό περιορίστηκε σε 41,4 εκατ., μειωμένο κατά 10,5 φορές.

Σύμφωνα με τους ρώσους τουρ οπερέιτορ, το ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα αυξήθηκε ελαφρώς αυτή τη χρονιά έναντι του 2022.

Ο Tez Tour σημειώνει ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση των επιλογών τακτικών πτήσεων για διαφορετικούς προορισμούς (Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Πελοπόννησος, Σαντορίνη, Μύκονος κλπ.) με αλλαγή πτήσης σε τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με τον Space Travel, εάν ληφθεί υπόψη ο χρόνος συνδεσιμότητας, μια πτήση από τη Ρωσία για Ελλάδα κυμαίνεται στις 10 ώρες με κυριότερους κόμβους τράνσιτ την Κωνσταντινούπολη, το Ντουμπάι, το Βελιγράδι και το Κάιρο.

Επιπλέον, οι τουρ οπερέιτορ αναζητούν πιο άνετα κόνσεπτ μεταφορών που αφορά τις συνδέσεις και τις πτήσεις. Έτσι, ο τουρ οπερέιτορ Pac Group διασφάλισε θέσεις σε πτήσεις της Aegean Airlines από το Γιερεβάν της Αρμενίας προς Θεσσαλονίκη και Ρόδο.

Ο Pegas Touristik θα διακινήσει τουρίστες στην Κρήτη μέσω Αττάλειας από τις 26 Μαϊου. Οι πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για αναχώρηση από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Περμ και το Γεκατερινμπούργκ.

Ο Ambotis Holidays προσφέρει πτήσεις προς Μπόντρουμ και στη συνέχεια θαλάσσια μεταφορά από τα λιμάνια των ακτών της Τουρκίας προς Κω και Ρόδο.

Αντίστοιχη επιλογή πτήσης και θαλάσσιας μεταφορέας προσφέρεται και από τις Space Travel, Russian Express και Vedi Group.

Πηγή: tornosnews.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις