ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο Πλάτων Μαρλαφέκας την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, εκφώνησε ομιλία με θέμα “Η Ουσιαστική Συμβολή των Επιμελητηρίων στο Έργο του ΕΦΕΠΑΕ”. Ο κος Μαρλαφέκας είναι Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Τα επιμελητήρια έχουν ουσιαστικό ρόλο

Ο κος Μαρλαφέκας αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των επιμελητηρίων, τονίζοντας ότι αποτελούν πολύτιμο εργαλείο της Πολιτείας για την αποτελεσματική απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Με την εμπειρία τους και την ευρεία γνώση του τοπικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τα επιμελητήρια, παρέχουν ουσιαστική βοήθεια στις επιχειρήσεις – μέλη τους και τους φορείς που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα κονδύλια.

Ο φορέας ΕΦΕΠΑΕ

Ο σημαντικότερος από αυτούς τους φορείς είναι ο Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας & Επιχειρηματικότητας. Στην ίδρυση και λειτουργία, του ΕΦΕΠΑΕ τα επιμελητήρια είχαν σημαίνοντα ρόλο, καθώς το σύνολο σχεδόν των επιμελητηρίων της χώρας είναι μέτοχοί του. Η συμβολή τους στο έργο του ΕΦΕΠΑΕ έχει υπάρξει καταλυτική κατά τη διάρκεια των δύο (2) τελευταίων Προγραμματικών Περιόδων (2007-2013 και 2014-2020), ενώ συνεχίζεται δυναμικά και κατά την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, παρέχοντας έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση, συμβουλευτική για την προετοιμασία και υποβολή αιτήσεων, διευκόλυνση στην αντιμετώπιση γραφειοκρατικών διαδικασιών και επαγγελματική κατάρτιση σε υφιστάμενους και υπό σύσταση επιχειρηματίες

Εντάξεις δικαιούχων

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ επεσήμανε ότι συνολικά ο φορέας, για τις Δράσεις της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ και ΠΕΠ) έχει μεριμνήσει για πάνω από 200.000 εντάξεις δικαιούχων (περί το 25% των υπαρχουσών επιχειρήσεων στη χώρα), με Π/Υ επιχειρηματικών σχεδίων ύψους άνω των 6 δις και με εξασφαλισμένη Δημόσια Χρηματοδότηση 4.226.614.269€.

Συνεργασία ΕΠΕΦΑΕ με Επιμελητήρια

Ο κος Μαρλαφέκας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η άψογη συνεργασία του ΕΦΕΠΑΕ με τα Επιμελητήρια θα συνεχιστεί και στο πλαίσιο της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 με στόχο τη βέλτιστη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, στηρίζοντας πάντα τις επιχειρήσεις της χώρας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις