ΕΛΛΑΔΑ. Πρεμιέρα κάνει σήμερα, Τετάρτη (13/12) το καλάθι των Χριστουγέννων που στόχο έχει να μπορέσουν οι πολίτες να προμηθευτούν σε χαμηλότερες τιμές τα προϊόντα για το γιορτινό τους τραπέζι που θα είναι κατά 23% ακριβότερο.

Το «καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιλαμβάνει γαλοπούλα, σοκολάτα, τσουρέκι, βασιλόπιτα, τσουρέκι, αρνί και κατσίκι.

Στο «κόκκινο» παραμένει και η τιμή του κρέατος, καθώς πωλείται κατά 8,1% ακριβότερα από πέρσι.

Οι ανατιμήσεις των προϊόντων, ειδικά σε κρέας, λάδι και γλυκά, δε γινόταν να αφήσουν ανεπηρέαστο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα είναι ακριβότερο έως και 20%, με τους καταναλωτές να μετρούν τόσο τα άτομα που θα βρίσκονται γύρω από το τραπέζι, όσο και τα προϊόντα που θα αγοράσουν.

Σύμφωνα με τον ΙΝΚΑ το φετινό τραπέζι των Χριστουγέννων για 4 άτομα θα κοστίσει, περίπου, 147,15 ευρώ ενώ για τα ίδια είδη, το κόστος πέρσι ήταν στα 119,25 ευρώ.

Στα ύψη η τιμή του κρέατος

Όπως επεσήμανε σε σχετικό της ρεπορτάζ το πρωί της Τετάρτης (13/12) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» η τιμή του κρέατος έχει «χτυπήσει» κόκκινο.

Υπεύθυνος κρεοπωλείου σε κατάστημα στον Ρέντη, Αντώνης Βαλτετσιώτης μίλησε για τις ανατιμήσεις στο κρέας.

«Υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 10% σε σύγκριση με πέρσι, προσπαθούμε να απορροφήσουμε όσο μπορούμε μια μικρή αύξηση» είπε.

Ενδεικτικά:

  • Το ολόκληρο κοτόπουλο κοστίζει το κιλό 3,50 ευρώ και έχει μεγάλη ζήτηση στα Χριστούγεννα για όποιον δεν τρώει γαλοπούλα
  • Αρνί – Κατσίκι: 11,98 ευρώ το κιλό για το ολόκληρο και μετά διαμορφώνεται ανάλογα το κομμάτι και φτάνει και τα 16 ευρώ/κιλό το παϊδάκι.
  • Ένα κομμάτι χοιρινού χωρίς κόκκαλο για μαγείρεμα ξεκινά από τα 5,98 ευρώ το κιλό.
  • Αντιστοιχία ένα κομμάτι ντόπιου μοσχαριού ξεκινά από 11.,98 ευρώ το κιλό.
  • Το μοσχάρι εξαγωγής είναι στα 7,98 ευρώ/ κιλό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις