ΝΑΥΠΛΙΟ. Στις αρχές Φεβρουαρίου ξεκίνησε μία έντονη δυσοσμία στις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους. Μετά από καταγγελία εκατοντάδων πολιτών εντοπίστηκε στο σημείο που εκβάλουν τα λύματα του βιολογικού μεγάλη ρύπανση εντός της θαλάσσιας περιοχής του υγρότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Λιμεναρχείου Αργολίδας, που άπλωσε προστατευτικό πλωτό φράγμα για να περιοριστεί η μόλυνση. Αμέσως ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και κινητοποιήθηκαν για να εντοπίσουν από που προέρχεται .

Από το δήμο Ναυπλιέων ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τη σοβαρή και εκτεταμένη ρύπανση της θάλασσας από τον αγωγό διάθεσης των λυμάτων της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Άργους – Ναυπλίου, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία , το περιβάλλον και επίσης είχε ως συνέπεια το φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας στην ευρύτερη περιοχή.

Άργος: Βρήκαν τους δολοφόνους που έδεσαν με μονωτική ταινία και σκότωσαν 53χρονο!

Όπως γράφουν τοπικά μμε η ρύπανση συνεχίζεται από τον Βιολογικό στην ευρύτερη περιοχή του Αργολικού κόλπου και το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021.

Photos: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ