ΣΠΑΡΤΗ. Συνάντηση με μέλη του Σωματείου «Φίλοι του Νέου Διαχρονικού Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης», πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, την Πέμπτη 04/03, στο κτίριο του Διοικητηρίου στη Σπάρτη.

Ο αντιπεριφερειάρχης, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην εκπόνηση των μελετών του Νέου Μουσείου, αλλά και για τη συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ Γιώργο Διδασκάλου, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών.

«Τα μάτια μας είναι στραμμένα στη χρηματοδότηση και στην υλοποίηση του Μουσείου και όχι μόνο των μελετών», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, προσθέτοντας πως, «…Σε αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε άψογα με το Υπουργείο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, προκειμένου να παραδώσουμε όσο το δυνατό συντομότερα τις απαραίτητες μελέτες ενός έργου στρατηγικής σημασίας, που θα διευρύνει τις αναπτυξιακές προοπτικές του Νομού μας».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Αναστασία Κανελλοπούλου, Αντιπρόεδρος του Σωματείου, πρώην Περιφερειάρχης, ο Σωτήρης Ροϊνός, Γραμματέας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λακωνίας και μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Λακωνίας, και τα μέλη του ΔΣ Κώστας Φούρκας, πρώην Νομάρχης και Δημήτρης Πολλάλης , Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας. Τηλεφωνικά συμμετείχε στη συζήτηση ο Δημοσθένης Ματάλας, μέλος του ΔΣ και βέβαια, πρώην Δήμαρχος Σπαρτιατών.