ΣΠΑΡΤΗ. Οι Γορτύνιοι της Σπάρτης, τίμησαν με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Μυστρά, τη μνήμη του προστάτη τους Αγίου Ευθυμίου Νεομάρτυρα του εκ Δημητσάνης (22 Μαρτίου 1814), την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου 2021.

Τη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Λάζαρος Σκάγκος Εφημέριος της ιστορικής κι ενδόξου Ενορίας Μυστρά.

Σε σύντομη ομιλία του, ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης κ. Ιωάννης Μητράκος αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Ευθυμίου.

Εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχαρίστησε τον Αιδεσιμότατο π. Λάζαρο Σκάγκο για την πρόθυμη φιλοξενία του, την κυρία Σαμπατάκου-Μητράκου Φωτεινή για την παρασκευή και προσφορά της αρτοκλασίας, την Αντιπρόεδρο κυρία Πασχαλίδη-Τσίτσου Ποτούλα για την παρασκευή και προσφορά κεράσματος σε όλους τους εκκλησιαζόμενους και σε όλους όσοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Ευθυμίου, τηρώντας με άψογο τρόπο τα προφυλακτικά περιοριστικά μέτρα για τη μη μετάδοση του κορονοϊού.

ο κ. Μητράκος ευχήθηκε την επόμενη χρονιά να εορτασθεί η μνήμη του Νεομάρτυρα Ευθυμίου στη γενέτειρά του Δημητσάνα, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια προ της πανδημίας.

Επισφραγίζοντας τη λατρευτική σύναξη ο πατήρ Λάζαρος Σκάγκος ευχαρίστησε τους Γορτύνιους της Σπάρτης, γιατί επέλεξαν την Ενορία του Μυστρά για την εορτή τους κι ευχήθηκε υπέρ υγείας όλων των Μελών και Φίλων του Γορτυνιακού Συνδέσμου κι ευόδωση κάθε δημιουργικού τους έργου.