ΣΠΑΡΤΗ. Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να προκληθεί ζημιά στις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σπάρτης. Το μεσημέρι γύρω στις 14:00 σφοδρή χαλαζόπτωση σάρωσε τα χωριά του Δήμου Σπάρτης προκαλώντας ζημιές κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς.

Όπως δείχνουν τα video και οι φωτογραφίες του notospress.gr σε πολλά χωριά όπως Κεφαλά, Γκοριτσά, Σκούρα, Λευκόχωμα, Περιβόλια, Πελλάνα κ.α. το χαλάζι αν δεν έχει τσακίσει έχει θάψει τις καλλιέργειες.

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τομεάρχης Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης ζητά άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ και όλων των διαθέσιμων εργαλείων.

Ο κ. Αραχωβίτης αναφέρει: «Η πρωτόγνωρη χαλαζόπτωση που χτύπησε πολλές περιοχές του Δήμου Σπάρτης σήμερα Τρίτη, 23 Μαρτίου, ήταν τέτοια, από άποψης έντασης και έκτασης, που φαίνεται ότι προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες, κυρίως της ελιάς.

Μετά από μία δύσκολη παραγωγική χρόνια, τόσο από άποψη ποσότητας όσο και τιμών για την ελαιοκαλλιέργεια στην περιοχή, εν μέσω πανδημίας, ήρθε και η σφοδρή χαλαζόπτωση να ολοκληρώσει την εικόνα καταστροφής.

Καλούμε άμεσα τον ΕΛΓΑ αλλά και το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων με τις υπηρεσίες του, να χαρτογραφήσει άμεσα, με επιτόπιες επισκέψεις, την περιοχή που χτυπήθηκε και να ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών».