ΣΠΑΡΤΗ. Ένα από τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν τους γονείς, είναι τα «όρια» στις σχέσεις τους με τα παιδιά τους.

Ερωτήματα και προβληματισμοί σαν, «Πρέπει να βάλω όρια στο παιδί μου;», «Προσπαθώ να του βάλω όρια χωρίς όμως αποτέλεσμα», «Το αφήνω να κάνει ό, τι θέλει;», δημιουργούν εσωτερικά διλλήματα και παράλληλα σύγχυση των ορίων με την τιμωρία και τον περιορισμό.

Έτσι, την Τετάρτη 14/4 στις 18:00, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ομιλία– συζήτηση με τους γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου Παπαδιανίκων, με θέμα «Θέτοντας σωστά όρια στα παιδιά».

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε από την Κοινωνική Λειτουργό – Επιστημονικό Στέλεχος Κατερίνα Καργάκου, ύστερα κι από αίτημα των εκπαιδευτικών Παναγιώτας Καραγάνη, Αντριάννας Απαδίμη και Παναγιώτας Κουτουμάνου.

Στον «Δίαυλο» επιπλέον πίστεψαν πως, «…Η “Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο” θα αποτελούσε αφορμή για ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων, πληροφοριών και δράσεων ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού, που εκδηλώνεται μεταξύ των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις».

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο των δράσεων του Νηπιαγωγείου Παπαδιανίκων για τη μέρα αυτή, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 /4 διαδικτυακή βιωματική – εκπαιδευτική δράση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η παρέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε, επίσης, από την Κοινωνική Λειτουργό – Επιστημονικό Στέλεχος Κατερίνα Καργάκου, κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών Παναγιώτας Καραγάνη, Αντριάννας Απαδίμη και Παναγιώτας Κουτουμάνου.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]