ΣΠΑΡΤΗ. «Δεδομένων των πόρων του Δήμου Σπάρτης (οικονομικών, ανθρώπινου δυναμικού), και της κατάστασης του αεροδρομίου, αλλά και άλλων λόγων, βέλτιστη επιλογή για το Αεροδρόμιο της Σπάρτης, θα ήταν η λειτουργία του με “άδεια κατηγορίας Β”», ενημέρωσε ο Δήμος Σπάρτης.

Τι σημαίνει αυτό;

Με τη συγκεκριμένη άδεια το αεροδρόμιο θα μπορεί, σε πρώτη φάση, να εξυπηρετεί ελαφρά και υπερελαφρά αεροσκάφη, ιδιωτικά, αερολεσχών, εκπαιδευτικά και αεροεφαρμογών, καθώς και ελικόπτερα.

Πώς καταλήξαμε σε αυτή την επιλογή;

Όπως αρμοδίως αναφέρεται, «…Την Τρίτη 11 Μαΐου 2021 ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Πέτρος Δούκας, με τον Ειδικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Ράλλη, είχαν μία εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση με το αρμόδιο επιτελείο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην Αθήνα για τα θέματα καταλληλόλητας του Αεροδρομίου Σπάρτης».

Από τις συζητήσεις προέκυψε η επιλογή.

Το επόμενο βήμα είναι η κατάρτιση του φακέλου, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις.

Παράλληλα, επιθεωρήσεις έργων περιελάμβανε το πρόγραμμα του Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα, για την Τετάρτη 12/5.

Έτσι:

«Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλο επί Τεχνικών θεμάτων, Γιάννη Ράλλη, πραγματοποίησε:

  • Εθιμοτυπική επίσκεψη στο 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο καθώς και στο 3ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο Σπάρτης, όπου είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων Σχολικών Μονάδων για θέματα που αφορούν την Σχολική καθημερινότητα.
  • Επιθεώρηση των εργασιών της ΔΕΥΑΣ για τα όμβρια ύδατα στις οδούς Ηρακλειδών και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Επιθεώρηση των εργασιών ηλεκτροφωτισμού στην οδό Θερμοπυλών και σε άλλα σημεία της πόλης».



[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]