ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Πρώτη ημέρα του 2021 όπου ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου ήταν η Τετάρτη 23/06. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Σπάρτη στις 14:57 και ήταν ίση με 41.4 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν τα Αρφαρά Μεσσηνίας με 41.3 και το Γυναικόκαστρο Κιλκίς με 40.8 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τετάρτης 23/06.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Σπάρτη τα σχολεία παρέμεινα ανοικτά ενώ μόλις αργά το μεσημέρι ο δήμος ανακοίνωσε κλιματιζόμενους χώρους για ευπαθείς ομάδες και πολίτες σε ανάγκη. Να σημειωθεί ότι οι χώροι δεν είναι προσιτοί σε ηλιωμένους, ΑμΕΑ και μητέρες με καρότσια…

Η ανακοίνωση: «Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα, ο Δήμος Σπάρτης θα έχει ανοικτές για τους κατοίκους της πόλης και ιδιαιτέρως για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τις κλιματιζόμενες αίθουσες του Παλαιού Δημαρχείου (Κεντρική Πλατεία , 1ος όροφος) από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, όσο το επιβάλλουν οι υψηλές θερμοκρασίες».

Στην πρωτοσέλιδη φωτογραφία απόγευμα στη Σπάρτη. Ο Ταϋγετος διακρίνεται με δυσκολία λόγω της ζέστης.

Την Πέμπτη η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο πνιγηρή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις