ΛΑΚΩΝΙΑ. Ολοκληρώθηκε το ιδιαίτερο βιωματικό σεμινάριο «Εκπαίδευση στη Δυναμικής της ομάδας».

Διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας με πρωτοβουλία των Υπευθύνων Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.), Δημ. Βαχαβιώλου και Ελ. Παλούμπα αντίστοιχα, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λακωνίας «Δίαυλος» και τα στελέχη του, Ιωάννα Παπαδοπούλου - Ψυχολόγο ΜSc και Κατερίνα Καργάκου - Κοινωνική Λειτουργό MSc.

Το σεμινάριο

Το σεμινάριο είχε συνολική διάρκεια 50 ώρες και πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021, δια ζώσης σε σχολική αίθουσα του 1ου ΕΠΑ.Λ Σπάρτης και στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.) και διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας zoom.

Οι επιμορφούμενοι /ες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τα στάδια διαμόρφωσης της ομάδας, την αξία της συνεργασίας στην καθημερινή τους εκπαιδευτική πρακτική και να καλλιεργήσουν δεξιότητες που σχετίζονται με τη δημιουργία και τον συντονισμό εκπαιδευτικών ομάδων και την αξιοποίηση της λειτουργικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών τους.

Στις δράσεις διάχυσης

Το σεμινάριο ενετάχθη στις δράσεις διάχυσης που υλοποιούνται από τη ΔΔΕ Λακωνίας στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προς χρηματοδότηση σχεδίου μαθησιακής κινητικότητας Erasmus+ 2020, με τίτλο «Ενεργοποιώντας την Ταυτότητα του Σύγχρονου Εκπαιδευτικού: Συνεργασία, Δημιουργικότητα, Επικοινωνία και Κριτική Σκέψη» (2020-1-EL01-KA101-078691), το οποίο υλοποιήθηκε ως σύμπραξη της ΔΔΕ Λακωνίας με το Εργαστηριακό Κέντρο Σπάρτης, το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης και το Γυμνάσιο Νεάπολης.

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος» θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας για την άψογη συνεργασία, το 1ο ΕΠΑ.Λ Σπάρτης καθώς και το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.) για την παραχώρηση του χώρου τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις