ΣΠΑΡΤΗ. Το 2019 η Σπάρτη μετά από χρόνια σκεπτικισμού αλλά και μετά από εξαντλητική δουλειά ολίγων διαθέσιμων αιρετών και εθελοντών κατόρθωσε να φιλοξενήσει το Spartan Trifecta / Sprint - Super – Beast. Στην ουσία Τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αφού τους 11 προηγούμενους μήνες είχαν γίνει ισάριθμοι αγώνες ανά τον κόσμο. Τον Νοέμβριο του 2019 η Σπάρτη έβαλε τα θεμέλια για ένα θεσμό στα μέτρα της, που με σχέδιο, όραμα και διάθεση για πολύ δουλειά μπορεί να αναπτύξει και να διατρανώσει παγκοσμίως. Ωστόσο η πανδημία το 2020 στέρησε από κάθε δυνατότητα είτε συνέχισης είτε αναφοράς σε αυτό το γεγονός.

Σήμερα, και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2021 στις 6 και 7 του μηνός η πόλη της Σπάρτης μπορεί να φιλοξενήσει, υπό προϋποθέσεις το Spartan Trifecta / Sprint - Super – Beast 2021. Αρκεί να συντονιστεί με την κεντρική οργανωτική επιτροπή, να σχεδιάσει όπως αρμόζει στις συνθήκες τους αγώνες και να δουλέψει σκληρά ώστε η πόλη να μην εκτεθεί και να μην «εκτεθεί».

Χωρίς τους παιδικούς αγώνες που επιφέρουν πλήθος συνοδών, με μέτρο και προσοχή, οι αγώνες Spartan Trifecta / Sprint - Super – Beast μπορούν να γίνουν με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με διαμόρφωση του τερματισμού και των απονομών σε κλειστό χώρο ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού.

Η πόλη είναι υποχρεωμένη, τον Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που τέλεσε το 2019 να τον διατηρήσει - πάση θυσία - ώστε στη συνέχεια να έχει και το ηθικό και το φυσικό δικαίωμα να αναπτύξει τον θεσμό και να τον εμπλουτίσει σε ημέρες και δρώμενα όπως είχε επιχειρήσει με σχετική επιτυχία το 2019.

«Η συνεργασία όλων, χωρίς παραταξιακές γραμμές, χωρίς ιαχές και χωρίς υπόγειες διαδρομές είναι επιβεβλημένη» λένε όσοι γνωρίζουν καλά τα του θεσμού.

Η Σπάρτη, ευτυχώς, δεν φιλοξενεί το Spartan Race αλλά το το Spartan Trifecta / Sprint - Super – Beast κι έχει κάθε δικαίωμα αλλά και την μεγάλη ευκαιρία να καταστεί η πόλη του Τελικού και η πόλη που θα αναπτύξει τον αγώνα σε μεγάλη γιορτή σύμφωνα με το ύφος και το ήθος της ταυτότητάς της.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις