ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Επιτροπή της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ της Κοινότητας Νομίων Δήμου Μονεμβασίας, απευθύνεται μέσα από το notospress.gr για να καταγγείλει ότι αν και προσπάθησε κι έκανε γνωστό, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, το υπαρκτό πρόβλημα της διάβρωσης της παραλίας του ΞΗΦΙΑ, δεν έχει γίνει τίποτα. Με αιτήσεις και παρακλήσεις στους Δημόσιους Φορείς (Δήμο Μονεμβασίας, Κτηματική Υπηρεσία Λακωνίας, Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λακωνίας ), με κοινοποίηση στο τύπο της Λακωνίας, όπου έτυχε μεγάλης δημοσίευσης και γνωστοποίηση των αιτημάτων στους τοπικούς βουλευτές, οι οποίοι όλοι ανεξαιρέτως οι κ.κ. Κρητικός Νεοκλής, Δαβάκης Aθανάσιος της Ν.Δ, Αραχωβίτης Σταύρος του Σύριζα, και Βελόπουλος Κυριάκος της Ελληνικής Λύσης με ιδία παρουσία στο τόπο μας και με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις ζήτησαν την ικανοποίηση του αιτήματος, δηλαδή

- έργα προστασίας και ανάπλασης της διαβρούμενης ακτής του Ξηφιά Δ.Δ.Νομίων του Δήμου Μονεμβασίας

- την διαμόρφωση καθεστώτος ασφάλειας για τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

- την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας .

Παρά την θετική αντιμετώπιση του ζητήματος από την πολιτική ηγεσία, η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Η γραφειοκρατία, η άγνοια νόμων, η αδράνεια, η ευθυνοφοβία οδήγησαν, όπως απάντησε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, στα πλαίσια κοινοβουλευτικής ερώτησης, «…. παραλιακός δρόμος του 1960… υλοποιήθηκε η κατεδάφισή του... και σήμερα οι κάτοικοι των δεκαπέντε περίπου σπιτιών να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες αφού η «κατάργηση» της παλαιάς οδού διέκοψε την προσπελασιμότητα με όχημα στα οικόπεδά τους.»

Η αδυναμία προσπέλασης των κατοίκων με όχημα στα οικόπεδά τους εξ αιτίας της διάβρωσης και το πρόσφατο συμβάν είναι η αφορμή της νέας αυτής παρέμβασής των πολιτών.

Συγκεκριμένα ασθενοφόρο χρειάστηκε να μεταβεί σε μόνιμο κάτοικο της ανωτέρω περιοχής λόγω σοβαρού περιστατικού υγείας καθώς ήταν αναγκαία η επείγουσα μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Η κατεδάφιση του μοναδικού δρόμου πρόσβασης – παλαιότερος του 1960 – ανάγκασε τον οδηγό του ασθενοφόρου να περάσει μέσα από άλλες ιδιοκτησίες για να πλησιάσει κατά το δυνατόν την οικία της ασθενούς.

Όπως σημειώνουν οι πολίτες «το περιστατικό αυτό έδειξε με το πιο καθαρό τρόπο ότι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ η ανάληψη πρωτοβουλιών και συντονισμού - πάντα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος - από μέρους των αρμοδίων φορέων όπως Δήμος Μονεμβασίας, Κτηματική Υπηρεσία Λακωνίας, Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λακωνίας , για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η επιτροπή της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

  • Αμαλία Δήμου Γεωργοπούλου (Τηλ. 6974870402)
  • Χριστίνα Τσαφατίνου ( Τηλ. 6974528247)
  • Κωνσταντίνο Βασιλάκο (Τηλ. 6970074211 )

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις