ΛΑΚΩΝΙΑ. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Λακωνίας, για την υλοποίηση σε όλο τον Νομό, του ιατρικού προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Ελλάδα κατά του καρκίνου», που διενεργεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

«Ελλάδα κατά του καρκίνου»

Το πρόγραμμα «Ελλάδα κατά του καρκίνου», στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και μέσα από την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων της Λακωνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας και της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί δωρεάν, ο γυναικείος πληθυσμός του Νομού με μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, στην κινητή μονάδα του Ιδρύματος.

Έναρξη του προγράμματος τον Σεπτέμβριο

Η έναρξη του προγράμματος προσδιορίστηκε για τις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και η κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, θα παραμείνει στη Λακωνία, όσο υπάρχει ενδιαφέρον και προσέλευση εξεταζόμενων και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανά Δήμο.

Ανάλογο πρόγραμμα είχε υλοποιηθεί στη Λακωνία, πριν από 2 περίπου χρόνια και η επαναληψιμότητά του είναι πολύ σημαντική από ιατρικής πλευράς και από πλευράς πρόληψης της ασθένειας.

Οι παριστάμενοι συμφώνησαν, ότι θα συνεργαστούν απρόσκοπτα για την υλοποίηση της δράσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην δημοσιότητα και στην κινητοποίηση που πρέπει να υπάρξει από όλους, προκειμένου να εξεταστεί ο μεγαλύτερος δυνατός γυναικείος πληθυσμός.

Η σύσκεψη

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 29 Ιουλίου, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, με πρωτοβουλία και παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου Υγείας Πελοποννήσου και Γενικού Χειρουργού A' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α Ιπποκράτειο Άγγελου Χρονά. Συμμετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκωνας Τζινιέρης, ο Διοικητικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Αναστάσιος Μυρίλας, η αντιδήμαρχος του Δ. Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη, ο αντιδήμαρχος του Δ. Ευρώτα Νικόλαος Γεωργοστάθης, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Μονεμβασίας Μαρία Χαραμή, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας Μαρία Τσιρώνη, ο εκπρόσωπος της Ιερής Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης πατήρ Ραφαήλ Τσάλτας και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτα Φλεβαράκη.

Οι παριστάμενοι συμφώνησαν, ότι θα συνεργαστούν απρόσκοπτα για την υλοποίηση της δράσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην δημοσιότητα και στην κινητοποίηση που πρέπει να υπάρξει από όλους, προκειμένου να εξεταστεί ο μεγαλύτερος δυνατός γυναικείος πληθυσμός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις