ΜΑΝΗ. Τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, συμπαραστατούμενος από τους πρωτοπρεσβύτερους π. Στέφανο Ταβουλάρη και αρχιδιάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη, τέλεσε ο Μητροπολίτης Μάνης κκ Χρυσόστομος Γ’.

Σημειώνουμε πως ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Μυρσίνης και συγκεκριμένα στον οικισμό Τόμπρα, 20 χιλιόμετρα από το Γύθειο, που πρόσφατα δεινοπάθησε από την λαίλαπα της πυρκαγιάς και κατεστράφησαν χιλιάδες ελαιόδενδρα και εκατοντάδες μελίσσια.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναλύοντας την φράση της ευαγγελικής περικοπής, τα λόγια που είπε ο Χριστός στους μαθητές «θαρσεῖτε˙, ἐγώ εἰμί, μή φοβεῖσθε», υπογράμμισε την ανάγκη, «να μη πτοούμεθα μπροστά στις δυσκολίες και δοκιμασίες της ζωής, αλλά με θάρρος και πίστη, με υπομονή και αγωνιστικότητα να κτίζουμε και πάλιν το μέλλον, το βιός μας».

Καταλήγοντας: «Ο Χριστός δεν μας εγκαταλείπει. Είναι δίπλα μας, μας κρατά από το χέρι. Το Πανάγιο χέρι του Χριστού κρατά το αμαρτωλό, το δικό μας. Όμως, μας επαναλαμβάνει “θαρσεῖτε”».

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την καμένη γη στην ευρύτερη περιοχή και συνομίλησε με τους πυρόπληκτους δίνοντάς του παρηγοριά, κουράγιο και ελπίδα.

Επίσκεψη του βουλευτή Νίκου Μανωλάκου στον Μητροπολίτη Μάνης

Το Σάββατο 21/8, ο Μητροπολίτης Μάνης δέχθηκε, στο γραφείο του στο Επισκοπείο, τον κ. Νίκο Μανωλάκο, βουλευτή Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας – Αντιστράτηγο ε.α., και είχε μαζί του ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω σε σύγχρονα θέματα που βασανίζουν την κοινωνία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις