ΓΥΘΕΙΟ. Στην έδρα του Επιμελητηρίου Λακωνίας, στο Γύθειο, βρέθηκε την Παρασκευή 27/8, ο Σταύρος Αραχωβης, βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καλεσμένος του Προέδρου κ. Ι. Παναρίτη, προκειμένου να συζητήσουν με τον νέο πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά, για τη στήριξη των πυρόπληκτων αγροτών και επιχειρήσεων της Μάνης.

«Η ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των πολλαπλά πληγέντων αγροτών και επιχειρηματιών της Μάνης τόσο από την πανδημία όσο και από τις πρόσφατες φωτιές είναι το ζητούμενο», υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης.

Προσθέτοντας:

«Η λογική των αναστολών πληρωμών σε επιταγές, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία δεν βοηθά σε μια τέτοιας έκτασης κρίση. Η συσσώρευση των υποχρεώσεων διογκώνει το ιδιωτικό χρέος το οποίο ήδη έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα».

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, περιελάμβαναν,

  • τη διαγραφή υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν μέσα σε αυτές τις συνθήκες,
  • το τεράστιο κόστος παραγωγής από το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη και το πετρέλαιο,
  • την τραπεζική ρευστότητα με κρατικές εγγυήσεις,
  • την άμεση αναστολή πλειστηριασμών,
  • τη διασφάλιση εισοδήματος έκτακτης ανάγκης και
  • την 100% διατήρηση του τεκμαρτού αγροτικού εισοδήματος για τους πληγέντες στα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια

«Ναι» στον εμβολιασμό, «όχι» στις απολύσεις και στο διχασμό!

Σχετικά με το επερχόμενο 4ο κύμα της πανδημίας, ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε, «… λέμε ναι στον εμβολιασμό, ναι στην πειθώ και στο φιλότιμο αλλά λέμε όχι στις απολύσεις και στον διχασμό της κοινωνίας».

Ο κ. Αραχωβίτης, συνεχάρη το Επιμελητήριο Λακωνίας και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας για την πρωτοβουλία οικονομικής στήριξης την πληγέντων, ανακεφαλαιώνοντας με τη φράση, «Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για να σταθούν στα πόδια τους και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις