ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Της θερμής υποδοχής των Μανιατών έτυχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μανιάτης στην καταγωγή, ο οποίος προχθές το βράδυ στο Βεάκειο Θεάτρου του Πειραιά, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση σε εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και κάποια επιφωνήματα από τους συμπατριώτες του.

Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της Μάνης στον απελευθερωτικό αγώνα το 1821 επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Οι Μανιάτες και οι Μανιάτισσες έχουν ξεχωριστό ρόλο στην Επανάσταση και η ταυτότητα της Μάνης είναι η ταυτότητα της ελευθερίας της Ελλάδας, είναι η ταυτότητα της εθνικής μας ανεξαρτησίας».

Σχετικά με τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θέλει μια Αστυνομία ενεργή, φιλική και με αυξημένη παρουσία σ’ όλες τις γειτονιές της Αττικής και σε κάθε γωνιά της χώρας. «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για ευημερία, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για να υπάρχει ελευθερία. Για να είμαστε όλοι ασφαλείς, είναι ανάγκη να ενισχύσουμε το ρόλο της Αστυνομίας στις γειτονιές. Έχουμε ετοιμάσει ένα πολύ σημαντικό σχέδιο, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», υπογράμμισε ο ίδιος.

Βέβαια την ίδια στιγμή που ο υπουργός υψώνει την Μάνη στον ιστό της ελευθερίας, στην ίδια την Μάνη υψώνονται ανεμογεννήτριες, καμένες ελιές, χέρια σε απόγνωση και φωνές αγωνίας. Μια επίσκεψη του υπουργού θα τον έπειθε ότι ακόμα και αυτές οι υπηρεσίες του υπουργείου του στη Μάνη θέλουν ενίσχυση και στήριξη γιατί το έγκλημα που απασχολεί τον πολιτικό κόσμος μπορεί να συχνάζει στην Αθήνα αλλά το έγκλημα που ταλανίζει τους Μανιάτες συναντάται τακτοκότατα, στη Ιστορική κατά τα άλλα και κατά τις ανάγκες μας, Μάνη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις