ΜΑΝΗ. Με έμφαση στην απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων καθώς και στον καθαρισμό τεχνικών έργων και γεφυρών συνεχίστηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα οι καθαρισμοί ρεμάτων στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα που πέρασε ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού,

  • του χειμάρρου Σκύρας, από οικισμό Κότραφο δια μέσου Φράγκας και Λαγκάδας, σε συνολικό μήκος 4 χιλιομέτρων
  • δύο τμημάτων του χειμάρρου οικισμών Καρβελά και Σκαμνακίου τα οποία συμβάλλουν σε θέση τεχνικού έργου της παλιάς επαρχιακής οδού (διασταύρωση προς Καρβελά, θέση οικισμού Διρός) και στη νέα γέφυρα της παράκαμψης Πασσαβά, και ειδικότερα, i) στο τμήμα Καρβελά – Σκαμνακίου προς Διρό, σε μήκος 1,6 χιλιομέτρου και ii) στο τμήμα από το τεχνικό έργο της διασταύρωσης Καρβελά – νέα γέφυρα επαρχιακής οδού στην παράκαμψη κάστρου Πασσαβά, σε μήκος 1 χιλιομέτρου (οικισμό Διρό και κάστρο Πασσαβά)

Τις επόμενες ημέρες ο προγραμματισμός προβλέπει τον καθαρισμό του ποταμού Σμήνος προς την εκβολή του, στο κατάντι τμήμα της κοίτης στη θέση της γέφυρας της επαρχιακής οδού Γυθείου – Αρεόπολης.

Παράλληλα, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με προϋπολογισμό 399.280 €, η προμήθεια απορριμματοκιβωτίων με συμπίεση, με δικαιούχο τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Όπως αναφέρθηκε, «…Η πράξη αφορά στην προμήθεια 14 απορριμματοκιβωτίων χωρητικότητας 12 κυβικών μέτρων το καθένα, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, προκειμένου να ενισχυθούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες αυτού του επιπέδου προς τους δημότες, καθώς και να μειωθεί ο χρόνος εργασίας των συνεργείων αποκομιδής απορριμμάτων.

Τα απορριμματοκιβώτια εξυπηρετούν τις ανάγκες χωριστής συλλογής των ανακυκλώσιμων οικιακών αποβλήτων του Δήμου Ανατολικής Μάνης στα ρεύματα χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις