ΝΑΥΠΛΙΟ. Στις 4 και 5 Οκτωβρίου λαμβάνουν χώρα στο Ναύπλιο, στην αίθουσα του Βουλευτικού, οι εργασίες της 11ης Συνόδου της Ένωσης Συνηγόρων της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen - Association des Ombudsmans de la Méditerranée, ΑΟΜ).

Η Σύνοδος διοργανώνεται υπό την προεδρία του Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη. Τη Σύνοδο θα τίμησε με τη παρουσία της η ΑΕ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε εκδήλωση καλωσορίσματος που έγινε στο κάστρο του Παλαμηδίου.

Η τελετή διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων. Τα μέλη της ένωσης αντάλλαξαν απόψεις στο πλαίσιο του συνεδρίου που ως θέμα είχε «Μεσόγειος: από τη Θάλασσα που μας χωρίζει, στη Θάλασσα που μας ενώνει».

Ποια η δράση της Ένωσης Συνηγόρων

Η Ένωση Συνηγόρων της Μεσογείου ιδρύθηκε το 2008. Τα μέλη της είναι Συνήγοροι του Πολίτη ή ομόλογοι θεσμοί της ευρύτερης μεσογειακής λεκάνης.

Αποστολή της Ένωσης είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ανάπτυξη της συνεργασίας και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των ομόλογων θεσμών.

Κοινός στόχος των μελών της είναι η προώθηση των αρχών του κράτους δικαίου και η ευαισθητοποίηση των πολιτών της Μεσογείου ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, με στόχο τη δημιουργία και εδραίωση συνθηκών ελευθερίας, δικαιοσύνης και ισότητας για τους λαούς της Μεσογείου.

Φωτογραφίες: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις