ΣΠΑΡΤΗ. Μπαράζ δράσεων και συναντήσεων του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα που μπορούν να ιδωθούν και υπό το φως της εκ νέου διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου από μέρους του, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο Διεθνές Συμπόσιο στον Μυστρά με θέμα την Εκκλησία, την Παιδεία και το Διαφωτισμό στην Πελοπόννησο στα Χρόνια πριν την Επανάσταση, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε την εξέταση της δυνατότητας ίδρυσης και στην Αθήνα Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, με ιερή έδρα το Πατριαρχείο στη Κωνσταντινούπολη.

Ενδιαφέρον ήταν και το Συμπόσιο που συνδιοργάνωσαν στο Grand Palace Mystras, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και το Ελληνικόν Ινστιτούτον Βενετίας, με θέμα: «Byzantium and China: Relationships and Parallels».

Ολοκληρώθηκε η 32η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα και ο Αγώνας «Ξηροκάμπι 2021» με τους συμμετέχοντες να τερματίζουν καταχειροκροτούμενοι. Ανάμεσα στους αθλητές ήταν και ο Αμερικανός Πρέσβης Geoffrey Pyatt.

Πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο και η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) Ελλάδας με την παρουσία του Γιώργου Μαρινάκη, Δήμαρχο Ρεθύμνου και Πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ που διοργανώθηκε στη Σπάρτη με την πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑΣ, Γεωργίας Δεδεδήμου.

Μετά τη Συνδιάσκεψη ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και Πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ Γιώργο Μαρινάκη, τον Σχολάρχη της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής στην Κωνσταντινούπολη, Δημήτριο Ζώτο, την Αντιδήμαρχο Γεωργία Δεδεδήμου, και την Ευγενία Πρέβα, Αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτα-το Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε και το πρώτο διαδικτυακό φόρουμ που διοργανώσαμε το ICC Ελλάδας, το Hellenic-American Chamber of Commerce της Nέας Υόρκης και το EKOME, με θέμα: “HOLLYWOOD IN GREECE: GREECE AS AN INTERNATIONAL FILMING & CINEMATOGRAPHY CENTER!” (πώς θα γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο κινηματογραφήσεων).

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Πέτρος Δούκας, συνοδεία Γ. Δεδεδήμου, Ι. Ράλλη και κ. Ηλ. Τρακάκη, επισκέφθηκε την κινητή μονάδα ογκολογίας, που είναι εγκατεστημένη δίπλα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.

Την Τρίτη 28/9, επισκέφθηκε τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα προκειμένου να συζητήσουν για την προώθηση της έγκρισης χρηματοδοτήσεων των υποβληθέντων προτάσεων Δήμου – ΔΕΥΑΣ.

Την Τετάρτη 29/9, επισκέφθηκε το Καστόρι για αυτοψία των εργασιών συντήρησης του σιντριβανιού της πλατείας και του φωτισμού της γέφυρας.

Την Πέμπτη 30/9, με τους Αντιδημάρχους κ. Αθ. Καρλαύτη και Χρ. Κα-νακάκο πραγματοποίησαν αυτοψία των καταστροφών στο ΕΠΑΛ Σπάρτης.

Την Πέμπτη επίσης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των SPARTAN RUNNERS προκειμένου να θέσουν τις βάσεις για μια στενή συνεργασία στη διοργάνωση αγώνων υπεραποστάσεων.

Την Παρασκευή 1/10 μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Αθ. Καρλαύτη, παρευ-ρέθησαν στην παρουσίαση του συστήματος μαζέματος των ακαθαρσιών των σκύλων, ΝΟ ΚΑΚΑ, των κ.κ. Σωτηρίας Μπαχούρου και Μαρίας Αρκούδη, που πραγματοποιήθηκε στον κυκλικό κόμβο, έμπροσθεν των σχολικών συγκροτημάτων.

Τέλος επ’ ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρας Ζώων, ο Δήμος Σπάρτης δια του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αθ. Καρλαύτη απευθύνει μήνυμα «στα φιλόζωα αισθήματα των συμπολιτών μας, κάλεσμα για έμπρακτη έκφραση αγάπης και συμπόνιας προς τα εγκαταλελειμμένα ζώα συντροφιάς-σκύλους που φιλοξενούνται από τον Δήμο και διατίθενται για υιοθεσία. Όσοι εκ των πολιτών θέλουν να βοηθήσουν και να προσφέρουν ως δημότες σε ένα μεγάλο πρόβλημα, ας σκεφτούν την υιοθεσία ενός σκύλου. Ο σκύλος είναι ένας πραγματικός φίλος. Επικοινωνία καθημερινά εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2731361132 ή στο 15460».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις