ΣΠΑΡΤΗ. Σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και την Κινητή Μονάδα του Δήμου με περιοχή ευθύνης την ΠΕ Λακωνίας, καθώς και με την Επιτελική Δομή και τον Ερυθρό Σταυρό, ο Δήμος Σπάρτης πραγματοποίησε τη δράση «Χέρια Καθαρά- Μικρόβια Μακριά» στο Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών στις 27/09/2021 και στο Δημοτικό Σχολείο Ελαφονήσου στις 29/09/2021.

Σκοπός της δράσης

«Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία της υγιεινής των χεριών στην καθημερινότητα και την κλινική πράξη. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την σημασία του πλυσίματος των χεριών με σαπούνι και νερό ως του πιο απλού και οικονομικού τρόπου για την πρόληψη των ασθενειών και την προάσπιση της ζωής».

Μέσα από διαδραστικό τρόπο οι μαθητές διδάχτηκαν την έννοια και τα είδη των μικροβίων, ενώ θα τους δοθούν οδηγίες μέσα από καθημερινά παραδείγματα για το τι πρέπει να προσέχουν τόσο στην τάξη όσο και στο σπίτι.

Η κα. Σταυρούλα Χαντζή νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού βοήθησε τους μαθητές να μάθουν τα βήματα για το σωστό πλύσιμο χεριών και να τα εφαρμόσουν.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Γεωργία Ζαχαράκη αναφέρει: «Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, πρέπει να ακουστεί παντού αυτό το απλό αλλά τόσο ουσιαστικό μήνυμα πως το σωστό πλύσιμο των χεριών μας μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της μετάδοσης ασθενειών και είναι όπλο απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας.

Η λύση λοιπόν είναι κυριολεκτικά στα χέρια μας αρκεί να την εφαρμόσουμε και να γίνει καθημερινή ρουτίνα και μετά την πανδημία. Ευχαριστούμε τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων για την φιλοξενία και την συνεργασία τους καθώς επίσης και το βιβλιοπωλείο Mark Center για την χορηγία των ενημερωτικών φυλλαδίων που μοιράστηκαν στους μαθητές μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις