ΣΠΑΡΤΗ. «Αλιεύσαμε» από το διαδίκτυο την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκάγκου, υποψήφιου προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. Σπάρτης, στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Η συν/ξη πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλη Βρετάνια με την ευκαιρία της απονομής τού μεταπτυχιακού τίτλου, «Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού» «Human Resources MANAGEMENT» από το Πανεπιστήμιο Πατρών (σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Σιγκαπούρης), στον κ. Σκάγκο.

Συνοδευόμενος από την εγκυμονούσα σύζυγό του, ανέφερε πως «…προηγουμένως θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την σύντροφο της ζωής μου και τον αγαπημένο μου πατέρα, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, στάθηκαν και στέκονται δίπλα μου, σε κάθε μου προσπάθεια. Αισθάνομαι, ότι οφείλω να το εκφράσω και δημόσια, ως ηθική ικανοποίηση και μόνο, γιατί κάθε επιτυχία μπορεί να φαίνεται και να είναι σε μεγάλο βαθμό προσωπική, αλλά το οικογενειακό περιβάλλον είναι σημαντικός αρωγός σε κάθε προσπάθεια».

Ερώτηση: Κατά πόσο η απόφαση σας, να θέσετε υποψηφιότητα Προέδρου στις τοπικές εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στην Σπάρτη, ήταν προσχεδιασμένη κίνηση από εσάς – αν ήταν προσωπικός σας στόχος και γιατί;

Απάντηση Κωνσταντίνου Σκάγκου :

«Η αλήθεια είναι, πως όχι!!! Δεν είχα κατά νου κάποια τέτοια πρόθεση ή σχέδιο.

Έγινε κάποια στιγμή συζήτηση με φίλους και γνωστούς, παράγοντες του τόπου και στο τέλος είχα την τιμή να με προτείνουν για Πρόεδρο, πράγμα που φυσικά ζύγισα και αποδέχθηκα την πρόταση.

Τώρα φυσικά και είναι στόχος μου! Στόχος, τόσο δικός μου, όσο και εκείνων που με πρότειναν.

Γι’ αυτό και θα δουλέψω διπλά, μετά την εκλογή μου !!! Είναι σημαντικό να σε εμπιστεύονται άνθρωποι και να πιστεύουν στις ικανότητές σου. Τους το οφείλω!!!».

Ερώτηση: Με την σύζυγο σας συζητάτε τις αποφάσεις σας. Παίρνετε την γνώμη της;

Απάντηση: «Φυσικά και συζητώ μαζί με την Σοφία, πριν πάρω κάποια απόφαση. Άλλωστε είναι ο άνθρωπος που πάντα με στηρίζει, όπως είπα και πάρα πάνω. Θα έλεγα ότι η Σοφία μπορεί να είναι πάντα δίπλα μου, σε όποια απόφαση κι αν πάρω, αλλά είναι και ένας δύσκολος κριτής».

Ερώτηση: Με το χέρι στην «καρδία», πιστεύετε ότι η Ν.Δ. στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας, τα πάει καλά – είστε ικανοποιημένος;

Απάντηση: «Τί σημαίνει ικανοποιημένος; Είναι κανείς ικανοποιημένος; Υπάρχουν τόσα προβλήματα, τουλάχιστον μετά μνημονίων εποχή, που έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Ακολούθησαν και δύο χρόνια πανδημίας, που είδαμε και ζήσαμε Παγκοσμίως πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πώς θα μπορούσα να είμαι ικανοποιημένος;

Άλλα όσο αφορά, αν η Κυβέρνηση τα πηγαίνει καλά..; Ναι!!!

Πιστεύω, ότι η Κυβέρνηση σε γενικές γραμμές διαχειρίζεται σωστά τα σοβαρά προβλήματα της χώρας μας.

Μην ξεχνάμε και τους κινδύνους που έχουμε εξ ανατολών από την γείτονα Τουρκία. Η εξωτερική πολιτική, με Υπουργό τον Νίκο Δένδια, είναι μια εξαιρετική επιλογή του Πρωθυπουργού, που χειρίζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα και πατριωτική ευθύνη τα εθνικά μας θέματα.

Τώρα δε με την συμμαχική συμφωνία της Γαλλίας, που επετεύχθη, ήταν χαστούκι για την γείτονα, αλλά και όλες οι μέχρι τώρα κινήσεις του Υπουργού Εξωτερικών η εκτίμησή μου είναι ότι βρίσκονται σταθερά στην σωστή κατεύθυνση».

Ερώτηση: Τώρα μου δώσατε μια ωραία πάσα. Για όσα είπε, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην Βουλή και την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., τι έχετε να πείτε;

Απάντηση: «Εδώ μου δίνετε κι εσείς την ευκαιρία και χαίρομαι γι’ αυτό, να σας πω ότι ανήκω στον χώρο της λαϊκής δεξιάς. Οπότε καταλαβαίνετε, ότι δεν ασπάζομαι τα όσα ειπώθηκαν από τον Βουλευτή, Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Κι εξηγώ. Καταρχάς ήταν, σε λάθος τόπο και άκαιρο χρόνο, όταν συζητείτο στην Βουλή η Ελληνογαλλική Συμφωνία. Κατά δεύτερον, οι αριστερές δυνάμεις της χώρας μας, επί Αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την εδραίωση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, κατά τη Μεταπολίτευση, να του θυμίσω!!!

Επίσης, στην Ελληνική Ιστορία είναι δεκάδες χιλιάδες καταγεγραμμένοι Έλληνες αριστεροί που έδωσαν την ζωή τους, πολεμώντας τους κατακτητές της Πατρίδος μας.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναφέρθηκε στα μελανά σημεία της Ιστορίας μας, που κανείς δεν θέλει να θυμάται και σε καμία περίπτωση δεν αναζητά τον διχασμό των Ελλήνων!

Συντάσσομαι με όσα είπε ο ΥΠ. ΕΞ., Νίκος Δένδιας και συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή του. Είμαστε πολλοί λίγοι οι Έλληνες για να είμαστε διχασμένοι!».

Ερώτηση: Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών, από την στιγμή της εκλογή σας στην θέση του Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. Σπάρτης;

Απάντηση: «Από την στιγμή που εκλεγώ Πρόεδρος, θα ανοίξει ένας κύκλος επαφών με τους τοπικούς άρχοντες. Δήμαρχο Σπάρτης, Περιφερειάρχη Λακωνίας και τους Βουλευτές Λακωνίας.

Επίσης έναν άλλο κύκλο επαφών που θα ανοίξω παράλληλα, είναι με τους τοπικούς συλλόγους και σωματεία, επιχειρηματιών, τουριστικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων, αγροτών, άθλησης, φιλοζωίας, παραδοσιακών χορών κλ..

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, είπα, ότι το κλειδί της επιτυχίας και η λύση των προβλημάτων βρίσκεται στην εξωστρέφεια και την σύμπνοια της κοινωνίας.

Εκεί θα εστιάσω το πρώτο διάστημα.

Η ενεργοποίηση παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας, με σωστό σχεδιασμό και συνεργασία θα φέρει την απαιτούμενη ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και δημοτών της.

Επειδή όμως “η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού” είπε ο Γερμανός καγκελάριος, Όττο Φον Μπίσμαρκ και θα ήθελα να μου επιτρέψετε να μην πω περισσότερα και πλέον να δούμε έργα για όσα έχω πει και γίνουν, αρχής γενομένης από την επομένη της 24η Οκτωβρίου 2021, ημέρα ψηφοφορίας».

Ερώτηση: Σκέφτεστε τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να κατεβείτε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου, Πέτρου Δούκα ή μήπως στην ίδρυση κάποια δική σας δημοτικής παράταξης;

Απάντηση: «Ο Αριστοτέλης είπε, “ο άνθρωπος είναι φύσει πολιτικό ζώο, με την αρχική έννοια, ότι είναι κοινωνικό ον”.

Άρα πολιτική παράγουμε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Σημασία έχει η παραγωγική διαδικασία και τα μοντέλα που ακολουθούμε να έχουν θετικό πρόσημο στην τοπική κοινωνία, τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα, όταν θέλεις να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο.

Όμως θα είμαι στην δημοτική Αρχή, με γνώμονα το καλό της Πόλης μας!

Προς το παρόν όμως δεν σκέφτομαι τίποτα περισσότερο, από την εκλογή μου, ως Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σπάρτης και καλώ, όλους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, η οποία θα ξεκινήσει το πρωί, 08:00 και οι κάλπες θα κλείσουν το απόγευμα, 07:00, της Κυριακής, 24ης Οκτωβρίου 2021».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις