ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 η τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Σπάρτης με τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων και τον Δήμο Λαμιέων, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σπάρτη.

Η αδελφοποίηση έλαβε χώρα κατόπιν απόφασης που λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης αλλά και των αδελφών Δήμων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και οι Δήμαρχοι Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γεώργιος Ντασιώτης και Λαμιέων, Ευθύμιος Καραΐσκος, υπέγραψαν τα πρωτόκολλα αδελφοποίησης των Δήμων, «…με στόχο την εδραίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη αδελφικών δεσμών μεταξύ τους, την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και επισκέψεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, της τέχνης, του τουρισμού, της κοινωνικής ζωής καθώς σε άλλους τομείς δράσεων».

Η αδελφοποίηση των πόλεων θα ολοκληρωθεί μετά από πραγματοποίηση αντίστοιχων τελετών και στις έδρες των Δήμων Αλιάρτου-Θεσπιέων και Λαμιέων, σε χρόνο που θα προσδιοριστεί από τους εκπροσώπους των Δήμων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις