Γράφει η Φεβρωνία Πατριανάκου

Πατριώτης, ιδεολόγος, σεμνός, με ακλόνητο αξιακό κώδικα, αλύγιστος, πειθαρχημένος, αυθεντικά λαϊκός, αλλά όχι λαϊκιστής, με ήθος και εντιμότητα, ο Γιάννης Σταθόπουλος άφησε βαθύ αποτύπωμα στη διαδρομή της ζωής του αλλά και στο δρόμο όλων όσων διασταυρώθηκαν μαζί του.

Προερχόμενος από πολύτεκνη οικογένεια, με ισχυρές πολιτικές καταβολές, συνειδητά έγινε αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού. Ως εκ των πρωτεργατών του προδομένου Κινήματος του Ναυτικού, κατά της δικτατορίας, συνελήφθη και βασανίστηκε άγρια στα κρατητήρια της ΕΑΤ- ΕΣΑ. Δεν λύγισε, δεν πρόδωσε. Την αντιστασιακή του δράση, δεν την έκανε «πραμάτεια προς πώληση» όπως πολλοί άλλοι.

Υπηρέτησε τον λαό της Λακωνίας ως Βουλευτής 23 χρόνια. Τίμησε τους Λάκωνες με τους αγώνες για τον τόπο του, το ήθος και την ακεραιότητα του. Αλλά και οι Λάκωνες του ανταπέδωσαν στο ακέραιο την τιμή με την εμπιστοσύνη τους. Με στρατιωτική πειθαρχία και σπαρτιατική λιτότητα έζησε υπηρετώντας τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους προσπαθώντας να τους προσφέρει μια καλύτερη ζωή. Μέτρο της αξίας του ανδρός είναι και η επιλογή της Κατερίνας Μπακομιχάλη, μιας Μανιάτισσας με σπάνια ευρυμάθεια και ισχυρή προσωπικότητα, ως κυματοθραύστη και στήριγμα της ζωής του.

Παρέμεινε ενεργός πολιτικά μέχρι την τελευταία του πνοή.

Του χρωστώ προσωπικά ένα μεγάλο δημόσιο «Ευχαριστώ», γιατί με την πίστη, την στήριξη και συμπαράσταση του πετύχαμε την εκλογή της πρώτης γυναίκας Βουλευτή Λακωνίας. Μόνο όσοι το έζησαν μπορούν να κατανοήσουν το βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος.

Η απουσία του δυσαναπλήρωτη, η μεγάλη σκιά του, πρόκληση αναμέτρησης για τους επόμενους στον στίβο της ζωής και της πολιτικής.

Βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια, στη σύζυγό του, στα αδέλφια του και στους πολλούς αφοσιωμένους επιστήθιους και διαχρονικούς φίλους του.

Δευτέρα, 1/11 στην Μητρόπολη Σπάρτης, ώρα 14:00, η εξόδιος ακολουθία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις