ΔΙΡΟΣ. Μετά από πρόταση του Νεοκλή Κρητικού προς τον Διοικητή του Οργανισμού, εγκρίθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης των νέων λεμβούχων με παράλληλη πιστοποίηση αυτών για τα Σπήλαια Διρού από τον ΟΑΕΔ.

Ο κ. Κρητικός ευχαρίστησε τον κ. Πρωτοψάλτη για την έμπρακτη στήριξη του Οργανισμού, καθώς «…στηρίζει την εκπαίδευση και την πιστοποίηση νέων ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν τρόπο να προσφέρουν και να παραμείνουν στον τόπο τους».

Εργασίες στα Σπήλαια Διρού

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. Στέφανο Βλαστό πραγματοποίησε συνάντηση την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, ο Νεοκ. Κρητικός, αναφορικά με την εξέλιξη των εργασιών στα Σπήλαια του Διρού.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της συνάντησης με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (Παρασκευή 19 Νοεμβρίου), κατά την οποία εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την διαδικασία περάτωσης των εργασιών.

Σύμφωνα με την επιστολή της υπουργού προς την ΕΤΑΔ, «…η οικονομική πρόοδος του έργου είναι μόλις στο 3,8%», ενώ έχει παρέλθει το 65% του συνολικού χρόνου εκτέλεσης, μιας και ο χρόνος παράδοσης του είναι η 22α Ιουλίου 2022.

Κάτι τέτοιο από την ενημέρωση που έλαβε ο κ. Κρητικός, απλά δεν πρόκειται να συμβεί.

Και στην υπουργό και στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, ο κ. Κρητικός επεσήμανε ότι, «…τα Σπήλαια του Διρού είναι ένα παγκόσμιο τοπόσημο, ένα μνημείο της φύσης και ένας πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών, το οποίο θα βοηθήσει εκ νέου καταλυτικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και ολόκληρης της Λακωνίας».

Ο κ. Κρητικός προέτρεψε να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει άμεσα το έργο και τα υποέργα, ενώ πρότεινε τη μεταφορά των αρχαιολογικών ευρημάτων, σε χώρο μακριά από το έργο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις