ΛΑΚΩΝΙΑ. Με τους βουλευτές της Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, Νεοκλή Κρητικό και Σταύρο Αραχωβίτη όπως και τον αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Βερούτη συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των τριών Συνεταιρισμών Εσπεριδοειδών της Λακωνίας (ΑΣΕΕ Αμυκλών Σπάρτης «ΛΑΚΩΝΙΑ», ΑΣΠΕ Σπάρτης και ΑΣΕ ΣΚΑΛΑΣ), την Παρασκευή 26/11 στη Σπάρτη.

Το πρόβλημα

Σκοπός της συνάντησης ήταν να παρουσιαστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την επικείμενη από το 2023 κατάργηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης πορτοκαλιών προς χυμοποίηση.

Οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών αναφέρθηκαν εκτενώς στα οφέλη της ενίσχυσης αυτής τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους χυμοποιούς, μεταποιητές και εξαγωγείς και παρουσίασαν το σχετικό κείμενο που έχει ήδη υποβληθεί στη δημόσια διαβούλευση της νέα ΚΑΠ.

Βουλευτές και αντιπεριφερειάρχης, κατανοώντας τη σημασία της συνδεδεμένης ενίσχυσης των πορτοκαλιών για όλους τους εμπλεκόμενους , παραγωγούς και φορείς, αλλά και την εν γένει οικονομία της Λακωνίας, αποφάσισαν για τις περαιτέρω ενέργειές τους προκειμένου να διεκδικηθεί εκ νέου η συνδεδεμένη επιδότηση για τη νέα ΚΑΠ που θα ισχύσει από το 2023.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίσθηκε,

  • συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον υπουργό κ. Λιβανό έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις και,
  • να ζητηθεί επίσης η παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Βουλής που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου και θα παρουσιαστεί το υποβαλλόμενο σχέδιο της νέας ΚΑΠ.

Τους Συνεταιρισμούς εκπροσώπησαν οι,

  • Δημήτριος Δημάκος (ΑΣΕΕ Αμυκλών Σπάρτης «ΛΑΚΩΝΙΑ»)
  • Χρήστος Μπουγάδης (ΑΣΠΕ Σπάρτης)
  • Στέλιος Σαρρής (ΑΣΕ Σκάλας)

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις