ΜΑΝΗ. Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης επισκέφθηκε το 2ο εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας. Τους μικρούς μαθητές συνόδευαν ο διευθυντής της σχολικής μονάδας κ. Παναγιώτης Συλαίος και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Μαρία Γρηγοράκου και Γιάννης Αρκουδής. Εκ μέρους του Δήμου τούς υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ελένη Δρακουλάκου.

Τα παιδιά αρχικά ξεναγήθηκαν στην κεντρική αίθουσα, όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το πέτρινο τοπίο της Μάνης. Μέσα από το φωτογραφικό φακό του Γ. Βουρλίτη και τα αντικείμενα της συλλογής, έμαθαν για τους τρόπους διαβίωσης, τα τοπικά προϊόντα και τον τρόπο συλλογής, παραγωγής και επεξεργασίας τους.

Στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου

Ακολούθησε ξενάγηση στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου. Εκεί έμαθαν για το νεότερο Γύθειο, το εμπόριο, το λιμάνι, τη μετανάστευση, τους φωτογράφους, τη μουσική ιστορία, τους ποιητές, τη δημοσιογραφία και την εκπαίδευση:

«Οι μικροί επισκέπτες είδαν από κοντά την τυπογραφική μηχανή στην οποία τυπωνόταν η «Λακωνία», μία από τις σημαντικότερες εφημερίδες της περιοχής, ένα μαντολίνο, αντιπροσωπευτικό της μουσικής που δίδασκε ο Ιταλός μουσικός και διευθυντής της Φιλαρμονικής του Γυθείου Moretti, καθώς και τεκμήρια που καλύπτουν το ευρύ φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης. Επίσης, είδαν καλλιτεχνικό φωτογραφικό αρχειακό υλικό από την κοινωνική, οικονομική και καλλιτεχνική ζωή του Γυθείου, καθώς και αυθεντικά έργα και χειρόγραφα πνευματικών ανθρώπων που έλκουν την καταγωγή τους από τη Λακωνία, όπως οι παγκοσμίου φήμης ποιητές Γιάννης Ρίτσος και Νικηφόρος Βρεττάκος.

Τέλος, στη σχολική αίθουσα του Παρθεναγωγείου μεταφέρθηκαν στα σχολικά χρόνια μια άλλης εποχής.

Επιπλέον, οι μαθητές του σχολείου της Σκάλας είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου, που έχει στηθεί στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης και θα λειτουργεί για όλη την εορταστική περίοδο στην Πλατεία του Παρθεναγωγείου στο Γύθειο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις