ΜΟΛΑΟΙ. Ύστερα από 16 χρόνια προσωρινής στέγασης των γραφείων τής Παιδαγωγικής Ομάδας σε αίθουσα του ΕΠΑΛ Μολάων, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφορίας Μολάων μεταστεγάστηκε στον νέο, σύγχρονο χώρο γραφείων τής Μαθητικής Εστίας Μολάων.

Τι περιλαμβάνει το νέο κτίριο

Τα γραφεία ολοκληρώθηκαν με δαπάνη του Δήμου Μονεμβασίας και περιλαμβάνουν 3 αίθουσες, η μία εκ των οποίων διαμορφώθηκε και ως χώρος όπου μικρές ομάδες μαθητών (έως 20 μαθητές ) μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές δράσεις και να ενημερωθούν για τα προγράμματα του ΚΕΠΕΑ.

Στον ίδιο χώρο μπορούν να υλοποιηθούν και εκπαιδευτικά εργαστήρια με εκπαιδευτικούς.

Δραστηριότητες του ΚΕΠΕΑ Μολάων

Στα 16 χρόνια λειτουργίας του, το ΚΕΠΕΑ Μολάων, έχει δεχτεί σε προγράμματά του περισσότερους από 200.00 μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πάνω από 100.00 μαθητές και εκπαιδευτικοί προέρχονται από όλη την Ελλάδα, εκτός Λακωνίας, οι οποίοι υλοποίησαν πολυήμερες επισκέψεις στην περιοχή.

Το ΚΕΠΕΑ Μολάων πραγματοποίησε επίσης περισσότερα από 30 σεμινάρια και ημερίδες στα οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την περιοχή και από όλη τη χώρα. Συνεργάζεται για πολλά χρόνια με σχολεία της ομογένειας, τα οποία και επισκέπτονται την περιοχή, και συνεργάστηκε επίσης σε ευρωπαϊκά προγράμματα, με Πανεπιστήμια της Ιταλίας σε θέμα σχετικό με τα κάστρα.

Αναφέρουν από την Παιδαγωγική Ομάδα οι Νικόλαος Παπαδάκης, Μαρία Μυλωνά και Φωτεινή Πούλου:

«Ευελπιστούμε ότι όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα μπορέσουμε πάλι να φιλοξενήσουμε μαθητές, αυτή τη φορά στο χώρο της Μαθητικής Εστίας, σύμφωνα με τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής.

Η λειτουργία των νέων γραφείων είναι ένα πρώτο θετικό βήμα στη νέα περίοδο του ΚΕΠΕΑ Μολάων, με νέα εκπαιδευτικά προγράμματα γνωριμίας με τον τόπο μας, εκπαιδευτικές δράσεις για περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής μας, όπως λειψυδρία και διαχείριση νερού, φυσικές καταστροφές, κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της στις καλλιέργειες».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις