ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας αναδεικνύει το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στη Λακωνία. Πρόκειται για την παραλία «Κόκκινες» δίπλα στην βυθισμένη πόλη Ασωπού. Υπογραμμίζει ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της διάβρωσης είναι πλέον ορατά και χρειάζεται άμεσα ένα στρατηγικό σχέδιο, πόροι και σαφήνεια ως προς τις αρμοδιότητες αρμοδιότητες αλλά και συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας για την εξεύρεση λύσεων.

«Σήμερα είδα με μεγάλη λύπη, δύο παραλίες στις οποίες περνούσα τα παιδικά μου καλοκαίρια αλλά και που προτιμούν αρκετοί για τα μπάνια τους κάθε καλοκαίρι, να έχουν καταστραφεί μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό και με το φαινόμενο της διάβρωσης.

Μάλιστα σε μία περιοχή πλούσια σε ενάλιες αρχαιότητες στις οποίες όμως δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή και δεν έχουν αξιοποιηθεί όσο θα μπορούσαν.

Επιπλέον η υφιστάμενη κατάσταση δημιουργεί προβλήματα και σε πολίτες καθώς η περιοχή κατοικείται και ο δρόμος πλέον είναι επικίνδυνος.

Το πρόβλημα της διάβρωσης είναι τεράστιας σημασίας για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας και η αντιμετώπιση του μέχρι στιγμής είναι αποσπασματική.

Χρειάζεται ένα στρατηγικό σχέδιο, πόροι και σαφήνεια ως προς τις αρμοδιότητες αλλά και συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας για την εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις