ΜΑΝΗ. Με κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων στο κομβικό λιμάνι της Λακωνίας, το Γύθειο.

Θεία Λειτουργία και Τελετή Αγιασμού των Υδάτων

Το πρωί, τελέστηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου η ακολουθία του Όρθρου, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης, Χρυσοστόμου Γ’.

Στη συνέχεια στην αποβάθρα της κεντρικής πλατείας της πόλης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο δεκατετράχρονος μαθητής Δημήτριος Σωτηράκος, ο οποίος έλαβε από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο, έναν σταυρό.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα

Εξαιτίας των ιδιαιτέρων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του νέου κορονοϊού, οι Ιερές Ακολουθίες και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγιναν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα: Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε άνευ λιτανευτικής πομπής αλλά με απευθείας προσέλευση κλήρου, αρχών και λαού στο σημείο καταδύσεως ενώ ήταν απαραίτητη η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

Παρόντες στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων ήταν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος Πολίτης, η Υποδιοικήτρια του Α.Τ. Γυθείου Υπαστυνόμος Β’ κα Μπότση, ο Λιμενάρχης Γυθείου Πλωτάρχης Λ.Σ., κ. Τσάλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις