ΓΥΘΕΙΟ. Την πολιούχο του, Υπαπαντή Του Κυρίου, γιόρτασε κι εφέτος με λαμπρότητα, το Γύθειο.

Έτσι, Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε την παραμονή, Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, όπου και χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Κυριώνυμος ημέρα

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Πατρών, Χρυσόστομο, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μάνης, Χρυσοστόμου Γ’ και του Θεοφ. Επισκόπου Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης, Προδρόμου.

Δέηση

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας «ανεπέμφθη δέησις έξωθεν του Επισκοπείου ενώπιον της τιμίας και ιστορικής εικόνος της Υπαπαντής και έκλεισε η όλη πανήγυρις με τον Εθνικό Ύμνο».

Παρευρέθησαν

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αν. Μάνης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος κ. Τσιριγώτης, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης και Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Τζινιέρης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Υποδομών κ. Βερούτης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης Λ.Σ., κ. Τσαλής, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, οι Αντιδήμαρχοι Ανατ. Μάνης κ.κ Καπασούρης-Σεψάκος και Δρακουλάκου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λυροφώνη, Δημοτικοί και Περιφερειαρχοι σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Το «παρών» έδωσαν εξάλλου και αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλης. Τιμές απέδωσαν επίσης το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Αν. Μάνης και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις