ΜΑΝΗ. Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης 15/3, στην Καρδαμύλη, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που είχε επιμεληθεί ο Δήμος Δυτικής Μάνης, στο πλαίσιο των Εορτασμών της 17ης Μαρτίου!

Συνεορτάζω… συνενώνω … επανενώνω; …

  • Έφιπποι οι Καπεταναίοι της Ανατολικής Μάνης έφθασαν στο Ηρώο και μετέφεραν το μήνυμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη για την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα.

Στη συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις επίσημες αρχές.

  • «Η έναρξη του αγώνα της ανεξαρτησίας και οι Μανιάτες πρωτολάτες»

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στον ιστορικό χώρο των Πυργόσπιτων των Μούρτζινων – Τρουπάκηδων, όπου ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Χρήστου, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα «Η έναρξη του αγώνα της ανεξαρτησίας και οι Μανιάτες πρωτολάτες»

  • Αναπαράσταση της απόφασης των Καπεταναίων

Ακολούθησε αναπαράσταση της ιστορικής απόφασης των Καπεταναίων και η τελετή έληξε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

Παρουσίες

Στην εκδήλωση παρέστη o Δήμαρχος Δυτική Μάνης κ. Γιαννημάρας, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Καλογήρου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος, ο Υποδιοικητής της 120 ΠΕ Καλαμάτας, Σμήναρχος κ. Κρόκος, ο Ταξίαρχος (ΠΖ) κ. Ζαφειρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Ταξίαρχος κ. Αξιοτόπουλος και ο Διοικητής Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, Αντιπλοίαρχος (Π.Ν.) κ. Γιαννουδάκης.

Ακούστε τι ανέφερε ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος στο ραδιόφωνο Notos94.9 για τον εορτασμό αλλά και για την ενιαία Μάνη

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις