Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΜΑΝΗ. Ως «ατόπημα», χαρακτήρισε το αίτημα του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου, για ενοποίηση της Μάνης σε ενιαία Δημοτική Διοίκηση, ο κ. Δημήτρης Γιαννημάρας, Δήμαρχος στη Δυτική Μάνη.

Ο κ. Γιαννημάρας, τόνισε πως μόνο ύστερα από δημοψήφισμα θα μπορούσε να εκφραστεί η θέση του Δήμου Δυτικής Μάνης, για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα.

Ο κ. Ανδρεάκος είχε προχωρήσει στην πρόταση για επανένωση της Μάνης, στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεως στην Αρεόπολη, για τον εορτασμό της Επετείου του ξεσηκωμού των Μανιατών, την 17η Μαρτίου 1821.

Ο κ. Γιαννιμάρας μιλώντας στο Μεσόγειος TV, εξέφρασε την απορία του για το «…πώς ένα τέτοιο μεγάλο θέμα μεταφέρεται χωρίς να υπάρχει η θέληση και η βούληση των δημοτών, και πολύ περισσότερο να μεταφέρεις άποψη και βούληση ενός Δήμου, που δεν είσαι Δήμαρχος;».

Περαιτέρω, αφού σημείωσε πως, «… η Μάνη είναι ενιαία ως ιδέα, ως ήθη και έθιμα, ως παρακαταθήκη των προγόνων», αναρωτήθηκε, «…πώς μπορεί να διοικηθεί μια τεράστια έκταση όπως η Μάνη, με τόσους πολλούς οικισμούς, αμέτρητους, με τέτοια μορφολογία;»

Και πρόσθεσε: «Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει με ένα Δήμο».

Καταλήγοντας ο κ. Γιαννημάρας, αναδεικνύοντας την αξία της σύμπνοιας, ανέφερε: «…Όσοι Δήμοι και να είναι, αν υπάρξει κατανόηση, συνεννόηση και πίστη στα ιδανικά της Μάνης, από τους εκπροσώπους, και υπάρξει συνεργασία, γίνονται διαδημοτικά έργα, υπάρχουν ΟΧΕ της περιοχής, άρα όλα με μια κατανόηση και σύμπνοια γίνονται, όλα τα αναπτυξιακά έργα, για όλη την περιοχή».

Πάντως δεν αποκλείεται στη Μάνη να δούμε και πάλι σύγχρονα καπετανάτα και Μπέηδες του 2021…