ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος λειτούργησε σήμερα Κυριακή των Β’ Νηστειών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας.

Με το πέρας της Ακολουθίας ο Εφημέριος και Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την παρουσία του στην Ενορία, ενώ δεν παρέλειψε να του ευχηθεί εγκαρδίως τα δέοντα για τη συμπλήρωση δεκαπέντε ετών θεοφιλούς και πολυκάρπου ποιμαντορίας στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, καθώς τη 18η Μαρτίου 2007 χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών. Έπειτα κάλεσε το εκκλησίασμα να αναφωνήσει «Άξιος!».

Ο κ. Χρυσόστομος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τους πάντες για την αγάπη στο πρόσωπό του, διότι όπως είπε ο Επίσκοπος από μόνος του δεν μπορεί να εκπληρώσει το έργο του χωρίς τη συνεργασία κλήρου και λαού και ότι καθήκον του είναι να υπερασπίζεται τα δίκαια των εφημερίων και το καλό του ποιμνίου του. Ταυτόχρονα ενημέρωσε για την άμεση έναρξη των έργων ανέγερσης του νέου Ναού της Αγίας, ευχαριστώντας και επαινώντας τον πατέρα Ευθύμιο για το κοπιώδες αυτό έργο, ιδίως υπό τις δύσκολες συνθήκες των ημερών που διανύουμε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις