ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ. Μια εξαιρετική παράσταση παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου, Σπάρτης, στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Εφηβικού Μιούζικαλ, που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης και οι Δυτικές Πινελιές, 6 – 8/5, στην αρκαδική πρωτεύουσα.

«Οι πρόσφυγες», του Ιωάννη Τζήκα

Στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, τα μαθητούδια του Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου υπενθύμισαν στους μεγαλύτερούς τους, ιστορικά γεγονότα με το έργο «Οι πρόσφυγες» του Ιωάννη Τζήκα, ένα θεατρικό για τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Προσφυγιά, και απέδωσαν υπέροχα μαρτυρίες της εποχής.

Πολύχρωμα κουστούμια, μουσική πανδαισία και εξαίσιοι διάλογοι μας μετέφεραν σε μια άλλη εποχή.

Την σκηνοθετική επιμέλεια είχε η θεατρολόγος του σχολείου Ιωάννα Ματσουκατίδου με τη συνδρομή πολλών ακόμη εκπαιδευτικών.

Αναμνηστικά και βεβαιώσεις στους μαθητές, συνοδευόμενα από κολακευτικά λόγια , απένειμε με τη λήξη της παράστασης η αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης, Ελένη Καρούντζου.

Προσεχώς, στη Σπάρτη

Το Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης θα παρουσιάσει την παράσταση και στο Πνευματικό Κέντρο «Ευ. Φιλιππόπουλος» την Κυριακή 22 Μαΐου, στη Σπάρτη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της επετείου μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή .

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις