ΜΥΣΤΡΑΣ. Το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης συμμετείχε στις εκδηλώσεις «Παλαιολόγεια 2022» που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης, 569 χρόνια από την αποφράδα ημέρα Αλώσεως της Πόλης, την Κυριακή 29 Μαΐου στον Μυστρά.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν προς τιμήν του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα, Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου, και των μαζί με αυτόν πεσόντων.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Η ημέρα ξεκίνησε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Αρχαιολογικό Χώρο Μυστρά και ακολούθησε τέλεση μνημοσύνου.

Μετά την εκφώνηση της σχετικής ομιλίας από τον Απόστολο Καρπόζηλο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Η υπέρτατη θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου - Έκφραση της πνευματικής και εθνικής μας ταυτότητας», οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στον ανδριάντα του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των επίσημων Αρχών.

Τον Δήμο Ανατολικής Μάνης εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Δρακουλάκου.

Ακολούθως, στην Κεντρική πλατεία Μυστρά, έλαβε χώρα η εκδήλωση με τίτλο «Όταν η μνήμη ανασταίνει τη Δόξα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις