ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5/6, προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, μια δράση που οργανώθηκε από την Ομάδα των μελών της Λέσχης Lions, Σπάρτη.

Το συντονισμό και την υποστήριξη για την όλη έκβαση της δράσης από την Αθήνα έκανε ο Κυβερνήτης του 117 Θέματος Α Μιχάλης Κλεισαρχάκης που συνόδεψε την Κινητή Μονάδα , μαζί με τον εκλεγμένο Αντικυβερνήτη Άγγελο Πολυλά.

Τη δράση πλαισίωσαν 2 μέλη της Επίλεκτης Ομάδας της Λέσχης Αθηνών Τάλως Civil Protection.

Ο Οφθαλμίατρος Δρ. Κωνσταντίνος Μόσιαλος, εξέτασε με το φορητό Διαθλασίμετρο, τους συμπολίτες που επισκέφτηκαν τη Μονάδα και με ξεχωριστή ευγένεια και υπομονή τους ενημέρωνε για τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Όσοι εντοπίστηκαν με διαθλαστικές ανωμαλίες, παραπέμφθηκαν στον Οφθαλμίατρο.

Προσήλθαν 92 συμπολίτες μας για έλεγχο .

  • Οφθαλμολογικά προβλήματα στο 30% των παιδιών

Το εντυπωσιακό είναι ότι «…σε πολλά από τα παιδιά που εξετάστηκαν, προσχολικής, κυρίως ηλικίας και των πρώτων σχολικών τάξεων του Δημοτικού, που δεν είχαν μέχρι τώρα ελεγχθεί από Οφθαλμίατρο, εντοπίστηκαν προβλήματα, σε ποσοστό 30%, που θεωρήθηκε αρκετά υψηλό.

Οι γονείς ενημερώθηκαν με την προτροπή να απευθυνθούν στον ειδικό.»

Όπως αναφέρθηκε, σημαντική ήταν και η παρουσία και η βοήθεια μελών του Ε.Ε.Σ, Παράρτημα Σπάρτης.

Αίτημα όλων η δράση θα επαναληφθεί, ώστε να είναι ακόμα μεγαλύτερο το όφελός των συμπολιτών.

  • Συλλογή παλαιών σκελετών γυαλιών

Την ίδια ημέρα συλλέχθηκαν σκελετοί γυαλιών οράσεως, μια πρωτοβουλία που σκοπεύει «…να προσφέρει ελπίδα και ανακούφιση σε ανθρώπους που δεν έχουν την πολυτέλεια ενός ζεύγους γυαλιών για να “δουν” τη ζωή πιο καθαρά και πιο όμορφα».

«Συγκινητική είναι η προσφορά του Οίκου Οπτικών Ύαλος που εδρεύει στην Αθήνα, στην περιοχή της Βούλας. Ο ιδιοκτήτης του, Ευάγγελος Τσαμόπουλος επικοινώνησε με την Πρόεδρο και τη Γραμματέα της Λέσχης και πρόσφερε στην Ομάδα της Λέσχης Lions Σπάρτη σε πρώτη αποστολή 381 σκελετούς για να ενισχύσει την όμορφη αυτή προσπάθεια.

Η Λέσχη Lions Club Σπάρτη εκφράζει δημόσια την ευγνωμοσύνη της για αυτήν την υπέροχη κίνηση ανθρωπιάς και ευαισθησίας και εύχεται ο κ. Τσιμόπουλος να αποκτήσει κι άλλους πολλούς μιμητές!», λένε από τη Λέσχη Lions Club Σπάρτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις