ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Στην Μεσσηνία βρέθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος σε πρώτη φάση πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Ο Υπουργός έτυχε θερμής υποδοχής από το Μητροπολίτη, ο οποίος και τον ενημέρωσε για το έργο της τοπικής Εκκλησίας. Συνάμα, αντάλλαξαν απόψεις σε τρέχοντα θέματα αστυνόμευσης στο Νομό αλλά και σε αυτά της επικαιρότητας.

Στην συνέχεια ο κ. Υπουργός μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης και συμμετείχε σε σύσκεψη με το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο. Εκεί ενημερώθηκε για το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Παραβατικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου, αλλά και για τα υπό εξέλιξη αναπτυξιακά έργα στην πόλη με πόρους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Επόμενος σταθμός του κ. Θεοδωρικάκου ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπου ενημερώθηκε για τα στοιχεία της εγκληματικότητας. Οι Αξιωματικοί, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα στοιχεία των δεικτών παραβατικότητας στην περιοχή, τα οποία είναι μειωμένα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε ότι σε χώρο που θα παραχωρηθεί απ’ τον ΟΑΕΔ θα κατασκευαστούν οι νέες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού:

Ασφαλής πόλη η Καλαμάτα για τους δημότες και τους επισκέπτες

«Η Καλαμάτα είναι από τις πόλεις με την ισχυρότερη αναπτυξιακή δυναμική σε ολόκληρη τη χώρα και επομένως αυτό απαιτεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας για να μπορεί η πανέμορφη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας να υποδέχεται τους τουρίστες και να τους εμπνέει ένα αίσθημα ασφαλείας, το ίδιο που οφείλει να εμπνέει σ’ όλους τους κατοίκους της Καλαμάτας.»

Ενιαίο κέντρο συντονισμού ΕΛ.ΑΣ και Δήμου

«Υπάρχει στενότατη συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και τις αρχές της αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα τον Δήμο της Καλαμάτας με τον οποίο η ελληνική αστυνομία έχει το ενιαίο συντονιστικό κέντρο το οποίο λειτουργεί ήδη με 7 κάμερες παρακολουθούν μία σειρά επίμαχα σημεία στην πόλη και ενισχύει και με αυτό τον τρόπο τα αναγκαία μέτρα αστυνόμευσης. »

Μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας κατά 25%

«Η εικόνα είναι διαρκώς βελτιωμένη, υπάρχει μείωση γύρω στο 25% της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας και παραβατικότητας στην Καλαμάτα και σε ολόκληρη τη Μεσσηνία όπως το ίδιο ισχύει για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Είναι από τις πλέον ασφαλείς περιοχές και περιφέρειες της πατρίδας μας με 25% μείωση. Πιστεύω όμως, ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο για αυτό και βασικό θέμα στην σύσκεψη μας ήταν η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης και η παρουσία της αστυνομίας παντού έξω στις περιοχές και στις γειτονιές της Καλαμάτας.»

Μπαίνουν οι βάσεις για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Καλαμάτας

«Ενισχύουμε και τις υποδομές της Ελληνικής Αστυνομίας. Το καλό νέο είναι που έχουμε σήμερα για τους πολίτες της Καλαμάτας είναι, ότι ύστερα από την κατάλληλη και συστηματική προετοιμασία είμαστε σε συνεννόηση και πρόκειται το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ να εκχωρήσει στην Ελληνική Αστυνομία ένα ακίνητο περίπου 9 στρεμμάτων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου για την Αστυνομική Διεύθυνση της Μεσσηνίας.

Πιστεύω ότι είναι μία απόφαση που ανταποκρίνεται σε ανάγκες και σε αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και το νέο Μέγαρο με τη θέση στην οποία βρίσκεται θα συμβάλλει πολύπλευρα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις