ΣΠΑΡΤΗ. Σε μια πρωτοποριακή κατασκήνωση δεξιοτήτων συμμετείχε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Λακωνίας.

Πρόκειται για την Κατασκήνωση Δεξιοτήτων «Knowledge Camp» του έργου STAYnet που υλοποιήθηκε (22 – 26/6/2022) στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας.

  • Εκπαιδευτική εμπειρία - Δομημένα βιωματικά εργαστήρια

32 μαθητές και μαθήτριες Λυκείων από όλη την Ελλάδα, βίωσαν μια εξαίρετη εκπαιδευτική εμπειρία συμμετέχοντας ομαδοσυνεργατικά σε εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού και ήπιων δεξιοτήτων (soft skills), εφόδια που θεωρούνται περισσότερο από απαραίτητα στην εποχή μας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν δομημένα βιωματικά εργαστήρια, με τίτλους όπως:

  • Σύγχρονα Επαγγέλματα - Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας αγρότης, ένας γιατρός, ένας ξενοδόχος και ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου;
  • Γίνε πρωταγωνιστής στη σταδιοδρομία σου! Γνώρισε τον εαυτό σου, ανάδειξε τις δεξιότητες και τα προσόντα σου με τις πύλες E-stadiodromia και Europass του ΕΟΠΠΕΠ!
  • Metaverse, Pokemon, Matrix - Τι λέτε; Παίζουμε;

Και Εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών

Υλοποιήθηκαν επίσης με ιδιαίτερη επιτυχία εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών με εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα και εργαστήρια Χημείας, με απλά σκεύη και καθημερινά υλικά.

Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν στους χώρους του εντυπωσιακού Λαογραφικού Μουσείου της Άνω Χώρας. Πρόκειται για το Παλαιό Διδακτήριο του χωριού, εκεί που κάποτε στεγαζόταν η περιώνυμη Σχολή της Λομποτίνας, στην οποία φοίτησε για δύο χρόνια ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

Η Άνω Χώρα απέχει περίπου 50 Κm από τη Ναύπακτο, είναι αμφιθεατρικά χτισμένη σε πλαγιά των Βαρδουσίων, σε υψόμετρο 1.060 μ. και αποτελεί ένα από τα ορεινότερα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, στην περιοχή των Κραβάρων.

Η προσπάθεια αναβίωσής της θυμίζει την αντίστοιχη προσπάθεια της «Vamvakou Revival» που υλοποιείται στο όμορφο χωριό του Πάρνωνα. Στη Βαμβακού μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2021, είχε πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση – “kick off meeting” του έργου “STAYnet”.

  • Goethe-Institut Athen και εταίροι του έργου

Στην καινοτόμο αυτή διοργάνωση του Goethe-Institut Athen συμμετείχαν εκπρόσωποι εταίρων του έργου, μεταξύ των οποίων αξίζει να αναφερθούν, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), η Γραμματεία Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, o Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), το EduTech DIH - ΠΔΒΜ (Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου).

Εταίροι του έργου είναι επίσης και οι επιχειρήσεις «Τα πέτρινα» και «Hotel Crystal Mountain», «…οι ιδιοκτήτες των οποίων παρουσίασαν τις δικές τους ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές διαδρομές, ενσωματώνοντας τοπικά στοιχεία φυσικού, πολιτιστικού, ιστορικού, κοινωνικού ενδιαφέροντος και εθελοντικών δράσεων».

Φιλοξένησαν, επίσης, υποδειγματικά στους χώρους τους τούς συμμετέχοντες και πρόσφεραν μοναδικές εμπειρίες ξεναγώντας τους σε δασικά μονοπάτια και γραφικούς χώρους του χωριού.

  • Ελένη Παλούμπα

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Λακωνίας συμμετείχε στην Κατασκήνωση Δεξιοτήτων με την εκπαιδευτικό Ελένη Παλούμπα, Υπεύθυνη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της ΔΔΕ Λακωνίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΚΦΕ με φορείς για την προώθηση της εργαστηριακής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών.

  • Εργαστήριο Σαπωνοποίησης: Χημεία και Επιχειρηματικότητα

Η υπεύθυνη του ΕΚΦΕ υλοποίησε το βιωματικό «Εργαστήριο Σαπωνοποίησης: Χημεία και Επιχειρηματικότητα» για τους μαθητές και τους ενήλικες.

Αρχικά παρουσιάστηκε η αξία της παραδοσιακής σαπωνοποίησης ως δράσης οικονομικής, οικολογικής, αειφόρας και ισχυρά επιχειρηματικής και, στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες καθοδηγήθηκαν στην παρασκευή των δικών τους σαπουνιών σε καθένα από τα οποία προσέδωσαν διαφορετικό …επιχειρηματικό ύφος, επιλέγοντας διαφορετικά χρώματα κι αρώματα.

  • ΕΚΦΕ Λακωνίας

«…Η συμμετοχή μας στη διοργάνωση αυτή κρίνεται ιδιαίτερα τιμητική και, προσδοκώντας την υλοποίηση αντίστοιχων εκδηλώσεων στον νομό μας, ελπίζουμε πως οι μοναδικές εμπειρίες, γνώσεις και ιδέες που αποκομίσαμε, θα διαχυθούν μέσω της ΔΔΕ Λακωνίας ώστε να αξιοποιηθούν επωφελώς και να ενισχύσουν πολυεπίπεδα την εκπαιδευτική κοινότητα και τον τόπο μας», έλεγαν από την ΕΚΦΕ Λακωνίας.

  • Τι εστί STAYnet, είπαμε;

Το STAYnet, αποτελεί πρόγραμμα του Ινστιτούτου Γκαίτε και υλοποιείται ήδη σε 11 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επιδιώκει την κατάρτιση των νέων σε ποικίλες δεξιότητες και την καταπολέμηση του φαινομένου “Brain Drain” (φυγής των νέων στο εξωτερικό).

  • Παρόλο που η κινητικότητα αποτελεί κατάκτηση του Ευρωπαίου πολίτη,
  • η μετανάστευση του εργατικού δυναμικού των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης επιφέρει αρνητικές συνέπειες, αφού
  • οι χώρες αυτές καταλήγουν να υπολείπονται σε εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, τεχνογνωσία και καινοτομία.

Στη στοχοθεσία του έργου, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται,

  • η βελτίωση της προετοιμασίας των αποφοίτων για τις τοπικές αγορές εργασίας και η μεταφορά ρεαλιστικής εικόνας της ζωής και της εργασίας στο εξωτερικό,
  • η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τοπικών εταίρων και επαγγελματιών στην Ευρώπη,
  • η παροχή συμβουλών για ευκαιρίες χρηματοδότησης,
  • η ενθάρρυνση κι υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των δεξιοτήτων των επαγγελματιών που επιστρέφουν
  • η υποστήριξη της δικτύωσης μεταξύ των τοπικών νέων που αναζητούν εργασία, των ασκουμένων και των τοπικών επιχειρήσεων καθώς και των τοπικών αρχών στην ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης,
  • οι συμπράξεις και συνεργασίες μεταξύ σχολείων, επαγγελματικών σχολών και τοπικών επιχειρήσεων.