ΑΓΓΕΛΩΝΑ. 50 χρόνια «συνεχούς παρουσίας, προσφοράς και δράσης» γιόρτασε ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγγελώνας, την Τετάρτη 6/7!

Η εκδήλωση περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς της Ελλάδας, στην πλατεία του χωριού, από τον Σύλλογο Αγγελώνας, με τη συμμετοχή και των χορευτικών τμημάτων από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, Μονεμβασίας «Ρίζες», Παπαδιανίκων « Η Τερψιχόρη» καθώς και του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος.

  • Το 1972

Όπως αναφέρθηκε, «…Ήταν το 1972 όταν μια ομάδα ανθρώπων, ορμώμενοι από την αγάπη τους για το τόπο και τον άνθρωπο, αλλά και από την ανάγκη να συνεισφέρουν στη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορικής μνήμης, ιδρύουν το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Αγγελώνας “Η Ευαγγελίστρια”.

Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος “δηλώνει παρών” στα δρώμενα του τόπου αποτελώντας τη φωνή του χωριού, δημιουργεί συνθήκες ενότητας και συνεισφέρει τα μέγιστα σε θέματα βοηθείας προς το συνάνθρωπο, αλλά και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.»

  • Νεκταρία Λεκάκη: «..Εμείς συνεχίζουμε»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Νεκταρία Λεκάκη στον σύντομο χαιρετισμό της, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στον Σύλλογο χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «μακροβιότερο στο Νομό Λακωνίας», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1972, από την ανάγκη και το όραμα των νέων εκείνης της εποχής και αγκαλιάστηκε από το σύνολο των κατοίκων του χωριού. Και πράγματι στα χρόνια που πέρασαν όλοι μας στηρίξαμε τον Σύλλογο σε τέτοιο βαθμό που ενώ άλλοι Σύλλογοι διαλύθηκαν ή αδράνησαν, εμείς συνεχίζουμε μέσα από την πλούσια δράση μας να πηγαίνουμε ένα βήμα πιο μπροστά».

Μίλησε για «…δράσεις και πληθώρα έργων που υλοποιεί ο Σύλλογος και τα οποία εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες», καθώς και για προτάσεις έργων με κυριότερη την μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου σε Πολιτιστικό Κέντρο, πρόταση την οποία υλοποιεί αυτή την περίοδο ο Δήμος Μονεμβασίας.

Ευχαριστίες

Τέλος η Λεκάκη ευχαρίστησε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μονεμβασίας, Παπαδιανίκων και Αγίου Δημητρίου Ζάρακος, οι οποίοι «…μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και τη συμμετοχή τους» και όλους εκείνους που βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, προκειμένου όπως ανέφερε «να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις