ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος, στη μοναδική Ελαφόνησο, (6- 9/7) οι καθιερωμένες εκδηλώσεις προκειμένου να εορτασθούν οι δύο σημαντικότερες Επέτειοι στην Ιστορία του νησιού, δηλαδή,

  • η Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα,(6/7/1850), αλλά και
  • η συμπλήρωση 162 χρόνων από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου της Ελαφονήσου (9/7/1860).

Ευστάθιος

Ας σημειωθεί πως η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία πραγματοποιήθηκαν προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευσταθίου.

Παρουσίες στην Ελαφόνησο

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Ελαφονήσου, Αρώνης Αντώνης, ο Ανώτερος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, εκπρόσωπος του Δήμου Ανατολικής Μάνης η Ελένη Δρακουλάκου, ο Δήμαρχος Δήμου Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας, εκπρόσωπος του Δήμου Σπάρτης η αντιδήμαρχος Γεωργία Ζαχαράκη, η περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας, Ντίνα Νικολάκου, η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Βασίλειος Τσιγαρίδης, εκπρόσωπος του λιμεναρχείου Νεαπόλεως η Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης Βασιλική Χριστοφοράκη, ο προϊστάμενος πυροσβεστικό κλιμακίου Νεαπόλεως Πυρονόμος Νικόλαος Παυλάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αγ.Σπυρίδωνας , Παναγιώτα Μεϊμέτη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ψαράδων Νικόλαος Αρώνης, η εκπρόσωπος του Σώματος Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης Αθηνά Ανδρεάκου.

Μετά την κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Νεάπολης. Τον πανηγυρικό εκφώνησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αγ.Σπυρίδωνας, Παναγιώτα Μεϊμέτη ενώ τελετάρχης η Μαρία Τσάπαλα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις