ΜΟΛΑΟΙ. Με θρησκευτική λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών, εορτάσθηκε την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στη Συκέα Λακωνίας.

Ιερό απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, «ως δώρο πολύτιμο και μεγάλη ευλογία», φυλάσσει με ευλάβεια η ενορία της Συκέας.

Πλήθος προσκυνητών προσήλθαν όπως κάθε χρόνο, πολλοί από αυτούς περπατώντας απόσταση πολλών χιλιομέτρων από διάφορα χωριά της επαρχίας, περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανο και την εικόνα του Αγίου.

  • Η ταπεινοφροσύνη και η καρτερία του Αγίου Νεκταρίου

Την παραμονή τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Γερασίμου Πετρολέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Μολάων, ο οποίος στο κήρυγμά του, μίλησε για την ταπεινοφροσύνη και την καρτερία που διέκρινε την πορεία του Αγίου Νεκταρίου.

  • Η αρετή της υπομονής

Την κυριώνυμον ημέρα στην ακολουθία του όρθρου και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιος, πλαισιωμένος από πλειάδα Ιερέων. Στο κήρυγμα, ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας, Ευστάθιος Πορφύρης, ενώ ο Μητροπολίτης, με γλυκύτητα, επισήμανε την ανάγκη «…να μας διακατέχει όλους η αρετή της υπομονής, προκειμένου να αντέχουμε όπως ο Άγιος Νεκτάριος όσα δεινά έρθουν σε κάποια στιγμή στη ζωή μας».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου και ακολούθησε λιτανεία των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς εικόνας του θαυματουργού Αγίου γύρω από τον Ιερό Ναό, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Μονεμβασίας .

Την εορτή τίμησαν μεταξύ άλλων με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Νικολινάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, ο Βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Αβδούλος, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης και Ιωάννης Σουρλάς και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παναγιώτα Αλειφέρη.

Επίσης παρέστησαν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Συκέας, Γιώργος Σαργκάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Χαραμή, Βασίλης Κουλουβάκος, Άννα Βλάχου, Παναγιώτης Κόκκορης και Θεοδούλη Σπυριδάκου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αδαμαντία Τζανετέα και Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Βασίλης Τσιγαρίδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων Παναγιώτης Γιάννου, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Φωτογραφίες: Λίτσα Ποδάρα – Αβδούλου

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις