ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με λαμπρότητα, κατάνυξη και την παρουσία χιλιάδων πιστών, εόρτασε η Καλαμάτα την Πολιούχο της «Παναγία Υπαπαντή», στο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της.

Στον Όρθρο και την πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Γόρτυνος κ. Νικηφόρου, Αιτωλίας κ. Δαμασκηνού και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας, τονίζοντας ότι στις δύσκολες μέρες που διανύουμε θα πρέπει να προσευχόμεθα στην μεσιτεία της, ώστε να συναντήσουμε τον Σωτήρα Χριστό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στις κεντρικές οδούς της πόλης, προς ευλογία και καθαγιασμό των κατοίκων αλλά και των προσκυνητών. Τιμές κατά την λιτανεία απέδωσαν μικτό άγημα του στρατού και της Αεροπορίας καθώς και Φιλαρμονικές.

Με το πέρας της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υπογράμμισε ότι, η σημερινή ημέρα υπενθυμίζει σε όλους το κουράγιο και την δύναμη που χαρίζει η πολιούχος της πόλης, ιδιαιτέρως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ενώ κάλεσε τους παρισταμένους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των αδικοχαμένων πιλότων, οι οποίοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Τέλος, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς που συμμετείχαν στον εορτασμό, τους επισήμους προσκεκλημένους καθώς και τον πιστό λαό.

Το παρών στον εορτασμό έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, οι Βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, Νάντια Γιαννακοπούλου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Ανδρέας Τσουκαλάς, Άννα Καλογεροπούλου και Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις