ΝΕΑΠΟΛΗ. Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Νεαπόλεως την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, (2/4), στον φιλόξενο χώρο του εστιατορίου «ΓΕΥΣΙΠΛΟΥΣ» στη Νεάπολη.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση από τον κόσμο!

Ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος, π. Γεώργιος Ζωγράφος, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους, «…αφενός εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση, αφετέρου – εμφανώς συγκινημένος – δοξολόγησε τον εν Τριάδι Άγιο Θεό, που επέστρεψε η κανονικότητα μετά από την ζοφερή περίοδο του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων, και είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστούν κατά πολύ οι εκδηλώσεις οι δράσεις του Φιλοπτώχου Ταμείου».

  • Ελεημοσύνη

Κατά την σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στη μεγάλη αρετή της ελεημοσύνης ως απότοκο της νέας εντολής του Κυρίου.

  • Τόνισε πως «…η αγάπη δεν πρέπει να περιορίζεται στους Ορθοδόξους και εν γένει στους Χριστιανούς, αλλά σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και χρώματος δέρματος, καθότι όλοι οι άνθρωποι αποτελούν εικόνες του Θεού».

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νεαπόλεως, Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος, π. Διονύσιος Μιχαλέτος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιο, και μετέφερε τις Αρχιερατικές ευλογίες του και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης, ο οποίος μίλησε για την αξία της αλληλεγγύης προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, ενώ συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Νεαπόλεως, τις κυρίες Άννα Κουρκούλη, Αρετή Μπιλλίνη και Αγγελική Στιβακτά, για την προσφορά τους.

Η Ταμίας του Φιλοπτώχου, Άννα Κουρκούλη παρουσίασε τον απολογισμό και τα πεπραγμένα για το 2022 και ευχαρίστησε όλους τους δωρητές οι οποίοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η ομιλία της κοινωνικής λειτουργού και υπεύθυνης ΑμεΑ των Γηροκομείων – Νεαπόλεως και Ελίκας – της Μητροπόλεως, πρεσβυτέρας, Ειρήνης Κλάδου – Ζωγράφου, η οποία ανέπτυξε το θέμα, «Οι τρείς πυλώνες της ψυχικής υγείας στην τρίτη ηλικία». Παρουσίασε το ψυχολογικό προφίλ των ηλικιωμένων, ανέφερε τρόπους διαχείρισης των ασθενειών που σχετίζονται με την σοβαρή γνωστική έκπτωση (άνοια, νόσος Parkinson, Alzheimer) καθώς και για την ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών και των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Η πρεσβυτέρα έκλεισε την ομιλία της λέγοντας:

«Να μην ξεχνάμε να αγαπάμε τους ηλικιωμένους μας, γιατί κουβαλάνε στις πλάτες τους έναν μεγάλο Σταυρό μιας ολόκληρης ζωής. Κι ας γίνονται πολλές φορές παράξενοι. Κι ας έχουν λιγότερη υπομονή από τη δική μας.

Κι ας γκρινιάζουν και λίγο παραπάνω. Μήπως εμείς θα είμαστε καλύτεροι;»

Ακολούθησε η κλήρωση της λαχειοφόρου και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση.

Το παρών έδωσαν οι εφημέριοι Λαχίου, Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος, π. Παναγιώτης Κοντάκος και Κάμπου, Αιδεσιμότατος πρεσβύτερος, π. Νικόλαος Τσέγκας, ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Πετράκης, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Θεοδούλη Σπυριδάκου και οι Δημήτρης Καλογράνης και Χαράλαμπος Μαρούση και ο διευθυντής του Κ.Υ Νεαπόλεως, παιδίατρος, Ιωάννης Μιχαλέτος.

  • Χορηγός επικοινωνίας: Κωνσταντίνος Ζουμπουλάκης.
  • Τεχνική υποστήριξη – ήχος: Δημήτρης Ζουμπουλάκης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις